Magyar diák nyert az európai pénzügyi versenyen

forint, pénz, ezer, kétezer, papírpénz
Vágólapra másolva!
Strasszer Zsófia, a budapesti Keleti Károly Szakgimnázium tanulója nyerte meg a European Money Week rendezvénysorozat részeként szervezett Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét - közölte a Magyar Bankszövetség.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bankföderáció által életre hívott European Money Week rendezvénysorozat célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. 28 résztvevő európai ország 50 ezer diákjából került ki az az 55 nemzeti győztes, akik összemérték tudásukat. A versenyt korábban Brüsszelben rendezték, a pandémia miatt viszont a vetélkedőt második éve online formában tartják.

A pénzügyi tudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Forrás: Shutterstock

Az európai kvíz magyar döntőjét a PÉNZ7 részeként rendezték meg 78 hazai diák online vetélkedésével, ahonnan a nagy döntőre két diák, Strasszer Zsófia mellett Borbély Attila Norbert, a Soproni SZC Hunyadi János Technikumából jutott tovább. A szövetség tájékoztatása szerint a győztes és iskolája az Európai Bankföderációtól 3000 eurót kap.