Új beruházást valósított meg az SVG-Hungary Gépgyár

Illusztráció
Vágólapra másolva!
Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le márciusban, melynek köszönhetően nem csak a géppark újult meg, de a cég húsz százalékkal megnövelte munkavállalói számát is.
Vágólapra másolva!

A salgótarjáni székhelyű SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 2021. március végével lezárta a három éve tartó beruházási programjának első ütemét.

A Társaság 2015-ben került a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által képviselt befektetői csoport irányítása alá.

A GB & Partners logója Forrás: GBPIM

A tulajdonosváltás után hamar fényderült arra, hogy a gyártócsarnok és a gyártáshoz szükséges gépek teljeskörűen nem felelnek meg a mai gyártási és hatékonysági követelményeknek.

Az SVG tulajdonosi köre ezért a géppark megújítását tűzte ki célul.

Ez a felújítási program 2018. novemberében kezdődött. A hatékonyabb termeléshez szükséges kulcsgépek (festőkabin, karuszel esztergagép, horizontális fúró maró, láng- és plazmavágógép, szemcseszórógép, élhajlító, csavarkompresszor és hegesztőgépek) 2021. márciusáig átadásra kerültek, ezáltal egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le.

Az új gépeknek, és berendezéseknek köszönhetően a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni.

További előnye a beruházásoknak, hogy a Társaság a termékeik előállítása során már nem szorul külső kooperációs partnerek által végzett tevékenységre, sőt a rendkívül hatékony gépek lehetővé teszik, hogy bérmunkát is vállaljanak ezekre a berendezésekre.

Illusztráció Forrás: https://gbpim.com/

A beruházásnak köszönhetően azonban nem csak korszerű, modern eszközök kerültek az SVG tulajdonába, de újabb munkahelyeket is tudtak teremteni. Az SVG a fejlesztésnek köszönhetően eddig már 20 százalékkal tudta növelni munkavállalóinak létszámát, azonban még messze nem aknáztak ki minden lehetőséget. A jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést tervez az SVG-Hungary Gépgyár Zrt.