A kormány a következő hetekben mutatja be a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos innovációját

Ízlelő étterem Megváltozott Munkaképességűek riport és interjú. 2020.01.14
Vágólapra másolva!
A kormány új innovációt dolgozott ki a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban, ezt a következő hetekben mutatja be a kabinet - jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára. Sajnálat helyett az egyenlő esélyekre építünk, ezért nem segélyeket, hanem esélyeket teremtünk - húzta alá. 
Vágólapra másolva!

Folyamatosan egyeztetek olyan piaci és állami szereplőkkel, akik jól ismerik a megváltozott munkaképességű foglalkoztatást. A tapasztalatok folyamatosan gyűlnek, hogy egy olyan fejlesztésbe csatornázzuk be, amely alapvetően változtatja meg és erősíti meg az mmk-s foglalkoztatást a következő években. Hogy pontosan mi ez az innováció, azt a következő hetekben áruljuk el!

Az államtitkár elárulta, hogy legutóbb a területet jól ismerő cégvezetővel, Ignácz Bélával találkozott. "A Prohuman Csoport nemzetközileg is ismert cég, amely Magyarország piacvezető HR szolgáltatója, pontosan tisztában van az mmk-s foglalkoztatás szépségeivel és kihívásaival" - tette hozzá.

- összegzett posztjában.

Fülöp Attila szerint azt, hogy jó az irány, bizonyítja, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatási arányát a polgári kormány több mint duplájára növelte, a 2010-es 18 százalékról mostanra 44 százalékra. "Az idei évtől eltöröltük a kereseti korlátot, vagyis a megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátása már nem függ a keresetének az összegétől, a döntés pozitív hatását már most, év elején is érzik a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó szakemberek" - emelte ki.

A kormány azért indította el az Érték Vagy! programot, hogy még szorosabbra fűzzük a szociális területen is a piaci és az állami szektor együttműködését, hogy közösen bizonyítsák be: a megváltozott munkaképességű honfitársaink értéket teremtenek. Meglátása szerint a Századvég Gazdaságkutató 2020-as kutatása is azt bizonyítja, hogy a vállatok vezetői elégedettebbek mmk-s munkavállalóikkal, mint a többi dolgozóval.

- húzta alá a kormányzati alaptételt az államtitkár, hozzátéve, egyre többen tudják, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók készítik a Tisza Cipő, vagy a Nanushka termékeit, vagy varrják a VOLÁN-, a MÁV-, vagy BKV-egyenruhákat.