A koronavírus-járvány globális terjedése a vállalkozókat világszerte az üzletmenetük újragondolására ösztönözte . A kórral együttjáró bezárkózás kényszere merész ötletet adott az ingatlanügynököknek: a TikTok-hoz fordultak segítségért. Erről a Business Insider számolt be.

Cash Jordan, a New York-i székhelyű ingatlanügynöknek több mint 600.000 követője van a platformon és 14,2 millió „kedvelése". Az elmúlt évben millió dolláros lakóházakat és 2500 dollár értékű két-hálószobás lakásokat mutatott be a TikTok-on keresztül.

A világjárvány hatására az ingatlanügynökök egyre inkább a digitális térbe szorultak, így sokan elkezdték felfedezni maguknak a TikTok videomegosztó alkalmazást.

Miután New York városa teljesen bezárkózott, Jordan egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdett ingatlanos videókat közzétenni az olyan közösségi platformokon, mint a TikTok, Youtube és Instagram. A pozitív reakciók özöne elképesztette. Úgy tűnik, hogy ezeken az applikációkon keresztül szinte korlátlanul bővíthető a lehetséges ügyfelek száma, és bármilyen áron értékesíthető ingatlan.

IllusztrációForrás: Business Insider video

Hasonlóképpen Madison Suttonnak, aki a TikTok-on @thenycagent néven posztol, 95.700 követője van, és összesen 1,5 millió lájkot gyűjtött a videóival. A Highline-nál dolgozó Sutton aggódni kezdett a személyes bemutatók biztonsága és hatékonysága miatt. Így tavaly októberben a TikTokhoz fordult.
Jogos, amikor ezt a költői kérdést teszi fel: „Hogyan lehet rövidebb idő alatt 10 lakást megnézni?"Sutton, mint Jordan is, elsősorban a bérleti díjakra összpontosít, és szerinte az üzlet így "ötször-hatszor nehezebb" a tavalyi évhez képest. Jordan maga filmezi és szerkeszti a videóit, Sutton pedig vagy külső segítséget kér a forgatásokhoz, vagy POV felvételeket készít. A videók részben lakásbemutatókat, részben interjúkat tartalmaznak, így szeretnék a munkájukat életszerűbbé, élvezetessé tenni a nézők, érdeklődők számára.

TikTokForrás: AFP/Joel Saget

Sutton stratégiájának része az, hogy "általános New York-i tippeket" ad - ruhaötleteket, vagy tanácsokat a különböző városrészekről.

Az ingatlanügynök megemlítette, hogy sikerének nagy szerepe van abban, hogy a TikTok videók beágyazhatóak más közösségi média platformokba, így nem kell fiókkal rendelkezni ahhoz, hogy ezek a videók megtekinthetőek legyenek.

"Nagyon jó, hogy az emberek meg akarják nézni ezeket a videókat" - mondta Jordan a Business Insidernek. – „Mert rabja vagyok annak, hogy elkészítsem őket."