Rekordnagyságú negyedéves profitra tett szert a Google anyacége

Alphabet, Alphabet Inc., amerikai multinacionális vállalat
The Alphabet logo is seen on a mobile phone in this photo illustration on January 29, 2019. Alphabet is one of the top 10 most admired companies in the world according to Fortune magazine. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már a második egymást követő negyedévben rekordnagyságú nyereségre tett szert az Alphabet, a Google anyavállalata a reklámokból és a felhőszolgáltatásból származó bevételek növekedésének hatására.
Vágólapra másolva!

A keddi New York-i tőzsdezárás után a cég közölte, hogy a március végével záródott három hónapban adózott eredménye 17,93 milliárd dollár, részvényenként 26,29 dollár volt, jócskán meghaladta az egy évvel korábbi 6,84 milliárd dollárt, részvényarányosan 9,87 dollárt.

Elemzők kisebb, 15,88 dollár részvényarányos negyedéves profitra számítottak.

Az Alphabet bevétele 34 százalékkal, 55,31 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 41,16 milliárd dollárról, felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 51,68 milliárd dollárt.

Alphabet Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az Alphabet bevételének 81 százalékát leányvállalata, a Google adta.

A Google negyedéves reklámbevétele 44,68 milliárd dollárra nőtt a tavalyi első negyedévi 33,76 milliárd dollárról, míg más bevételei 4,44 milliárd dollárról 6,49 milliárd dollárra emelkedtek. A Google felhőszolgáltatásból származó negyedéves bevétele 4,05 milliárd dollár volt, jóval nagyobb a tavalyi első negyedévi 2,78 milliárd dollárnál.