3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok a napokban

Támogatási szerződések aláírása a Pénzügyminisztériumban, Varga Mihály
Budapest, 2020. július 24. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program újabb támogatási szerződéseinek aláírásán a Pénzügyminisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében.
Vágólapra másolva!

Kiemelte: a beruházások segítségével több mint 1000 munkahely megtartása vált biztossá, és 30 új álláshely is létrejött.

  • A székesfehérvári Ikarus Electric Zrt. 321 millió forintos fejlesztésével az elektromos buszok gyártásában lép előre; megújult a vállalat műhelye és korszerűbb eszközöket szereztek be - ismertette a tárcavezető.
  • A Nádudvari Élelmiszerfeldolgozó Kft. 633 millió forintos beruházásával több biztonságos magyar élelmiszer - tejtermék, húskészítmény és mirelit áru - kerül a hazai piacra, továbbá kezdődik a külpiacok meghódítása is - mutatott rá.
  • A sátoraljaújhelyi Diet Tobacco 2,5 milliárd forintos új üzemének megépítése jelentősen emeli a hazai dohányfeldolgozás hozzáadott értékét, és 20 új munkahelyet hoz létre - jelezte a miniszter utalva arra, hogy a vállalat 100 százalékban külpiacokra termel.

Varga Mihály videója:

Varga Mihály arra is kitért, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás segítségével a járvány kitörése óta 53 vállalat összesen 110 milliárd forintos beruházása valósult meg - 42 milliárd forintnyi költségvetési támogatással.

- tette hozzá.