Gyerekek részvétele nélkül fognak indulni a járvány utáni első hajós körutazások?

üdülőhajózás, mardi gras, hajó, luxus, nyaralás
Vágólapra másolva!
A világjárvány hatása a luxushajózás iparágát is nagyban befolyásolta az elmúlt egy évben, ami számos ország gazdaságát megviselte. Nagy-Britannia hajós körutazásos szektora normál időben körülbelül 10 milliárd fonttal járul hozzá az ország gazdaságához, így nem meglepő, hogy egyre több nemzet próbálja újraindítani a vizeken kiránduló szerkezeteit. Viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a gyerekeket nem fogják felengedni az első hajóutakra olyan vízijáratokon, amelyeket amerikai kikötőkből működtetnek (ilyen kikötő például a PortMiami és a Port Canaveral).
Vágólapra másolva!

Hamarosan indulnak az első hajós körutak, viszont elég nagy a valószínűsége, hogy gyerekek nélkül. Ennek az az oka, hogy az utasoknak oltási igazolással kell bizonyítaniuk, hogy megkapták a Covid-19 vakcinát, amit egyelőre a 16 évesnél fiatalabbak nem kaphatnak meg.

Ez ugyan annyiban változhat, hogy hamarosan 12 évre csökkenhet a korhatára a védőoltásnak, amennyiben erre vonatkozóan születik illetékes hatósági engedély.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Az elmúlt héten az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) levélben értesítette a tengerjáró hajókat működtető vállalatokat, hogy az elkövetkező hetekben csak akkor gyorsíthatják fel a visszatérésüket, ha a legénységük 98 százaléka és az utasok 95 százaléka be van oltva a koronavírus ellen. Valószínűleg sok cég el fogja fogadni a feltételeket, mivel a CDC 2020 márciusa óta blokkolja a tengerjárók kiutazását az amerikai kikötőkből.

Amennyiben viszont a gyermekek beoltottak a koronavírus elleni vakcinával, úgy részt vehetnek az utazásokon, de számos vállalat még nem döntötte el, hogy milyen szabályzásokat szeretne hozni a Covid-19 oltásokkal kapcsolatban. Viszont az emberek egy része - úgy tűnik - biztonságosnak véli a fedélzeten való utazást – írta meg az Origo.