A bitcoin mozgásához hasonlót produkált ez a kriptovaluta

Ethereum illusztráció
Vágólapra másolva!
Hatalmas raliba kezdett a bitcoin utáni második legnagyobb piaci értékkel bíró kriptovaluta, az ether. Az ethereum nevű blokklánc hálózat digitális tokenje idén már 360 százalékos pluszban van.
Vágólapra másolva!

A bitcoin mellett kicsit kevesebb szó esik a második legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kritpovalutáról, ám az ether szintén hatalmas erősödésben van az elmúlt időszakban.

Az ethereum nevű blokklánc hálózat tokenje éppen elérte a 3456,57 dolláros árfolyamot, amivel mindenkori csúcsot döntött, és idén eddig már nagyjából 360 százalékos pluszban van

– írja a CNBC.

A keddi ázsiai kereskedés során egyébként az ether szárnyalása némileg visszaesett, és 3200-3300 dollár körül forgott a token.

Az ether/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

Az elmúlt hónapokban azonban általánosan igen erős időszakot produkálnak a kriptovaluták, köszönhetően részben annak, hogy a nagy intézményi szereplők is odaálltak az eszközök mögé.

A bitcoin és az ether tartós erősödőst mutat, de az eredetileg viccnek induló dogecoin is csillagászati emelkedést produkált ebben az évben.

Van azonban egy jelentős különbség a bitcoin és az ether között. Míg ugyanis a bitcoin egy decentralizált hálózaton keresztül működő digitális pénz, addig az ethereum maga egy hálózat, amelyen mérnökök applikációkat fejleszthetnek. Ezért van az, hogy az ether az ethereum hálózat kriptovalutája, amely a hálózat tulajdonképpeni motorja.

Kedden a bitcoin piaci kapitalizációja (vagyis az elérhető tokenek összértéke) 1040 milliárd dollár volt, míg az etheré 383,7 milliárd dollár.