Nem mindennapi hírek tartják lázban az embereket egy angliai városban. Devon megye egyik kisvárosában, Kinsgsbridbeben ugyanis még tavaly augusztusban egy közel kétméteres vörös gabonasikló megszökött gazdájától, azóta sem találják, és a jelek szerint a közeli Tesco áruházban rendezte be új otthonát.

A sikló gazdája ezt az áruház parkolójában talált nyomokból állapította meg - írja a brit Metro nyomán a Promotions.hu.

Zoë Moore azt is elárulta a lapnak, hogy a 24 éves siklója, akit Doritosnak hívnak, valószínűleg a lakásában uralkodó túlzott meleg miatt szökött meg, mivel így a terráriumban is túl meleg lehetett a számára, illetve a lakásban az egyik ablak be volt törve, ezt pedig az ingatlan tulajdonosa nem cserélte ki hosszú ideig.

A megszökött siklót gazdája gyakran engedte ki a terráriumból egy kis sétára a lakása falai közöttForrás: DevonLive WS

Zoë már tudatta korábban is a vásárlókkal, hogy ne féljenek a külsőre fenevadnak és veszélyes állatnak tűnő siklótól, mivel ártalmatlan. A lány szerint valószínűleg az áruház falának egyik repedésében rejtőzhet Doritos.

A bejelentés kisebb riadalmat okozott a környéken, Zoë pedig arra kért mindenkit, hogy őt értesítsék, ha megtalálják a siklót.

Hasonló esetek máshol is előfordultak már: Ausztráliában például egy Aldi áruházban vásárolt saláta csomagolásából került elő egy kisebb méretű sikló, míg egy skóciai városkában jókora vágószerszámot találtak egy Tescóból származó sátorban. Magyarországon pedig 2017-ben egy jókora pók sétálgatott egy Aldiban.