Dél-Korea egyik legnagyobb tejipari vállalata állította, a joghurtjuk segít megelőzni a koronavírus-fertőzést

tej, tejfogyasztás, szupermarket, tejet vásárol egy nő
Vágólapra másolva!
Dél-Korea egyik legnagyobb tejipari vállalatának elnöke lemondott egy különös botrány miatt. Ennek kapcsán cégét azzal vádolták, hogy szándékosan terjesztettek téves információkat arról, hogy joghurtjuk segít megelőzni a koronavírus-fertőzéseket. Az ügy részleteiről a Channel News Asia számolt be.
Vágólapra másolva!

Habár Hong Won-sik visszavonul a Namyang Dairy Products elnöki székéből, ő és családtagjai továbbra is megtartják a vállalatbeli vezetői részesedéseiket.

Iluusztráció Forrás: AFP/Eric Audras

A botrány azzal kapcsolatban robbant ki, hogy kiderült, a cég finanszírozta a médián keresztül agresszíven népszerűsített kutatásokat. Ezekben

azt állították, hogy az általuk forgalmazott Bulgaris joghurtitalok hatékonyan csökkentik a koronavírus okozta fertőzések kockázatát.

Az állítás következményeként a Namyang Dairy Products részvényárfolyama emelkedésnek indult, aztán az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Minisztérium hamis hirdetés vádjával beperelte a céget, mondván,

klinikai- és állatkísérletek és teszteredmények hiányában a kutatás kétséges.

A rendőrség a múlt héten átkutatta a tejipari vállalat szöuli központját. Lee Kwang-bum vezérigazgató a közfelháborodásra válaszul szintén felajánlotta lemondását.

– mondta végül az elnök könnyek között.

Végezetül hozzátette, hogy „minden felelősséget" vállal azzal, hogy feláll az elnöki székből, és megígérte, hogy nem adja át az igazgatási jogokat gyermekeinek, ami Dél-Korea családi vállalkozásainak sokat kritizált gyakorlata.