Jeff Bezos megint eladott 2 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Az Amazon alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos ezen a héten összesen közel 2 milliárd dollárnyi Amazon részvényt adott el. Bezos ezzel folytatta a részvényeladási sorozatát, amelyet korábban bejelentett.
Vágólapra másolva!

Újabb Amazon részvénycsomagot adott el a héten Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezetője. Bezos hétfőn 1,27 milliárd dollárnyi, majd kedden 684 millió dollárnyi részvénytől szabadult meg,

vagyis összesen 1,95 milliárd dollárért adott el papírokat

– írja a CNBC az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentumok alapján.

Bezos eladása azt követően jött, hogy az Amazon közzétette a negyedéves gyorsjelentését. Ebből kiderült, hogy a cég könnyedén túlteljesítette az elemzői várakozásokat, köszönhetően a tartósan hasító e-kereskedelemnek.

Jeff Bezos ismét milliárdokért adott el Amazon részvényeket Forrás: AFP/Jim Watson

Az Amazon alapítója egyébként az elmúlt években felgyorsította a részvényeladási aktivitását. Múlt novemberben Bezos több mint 3 milliárd, előtte (2020 februárjában) pedig 4,1 milliárd dollárnyi papírt adott el.

Az eladás azonban önmagában nem meglepő, mivel Bezos korábban közölte, évente nagyjából 1 milliárd dollárnyi részvényt fog eladni, hogy támogassa a Blue Origin nevű űripari vállalatát.

Emellett Bezos 2018 szeptemberében létrehozott egy Day One Fund nevű alapítványt, melynek célja a hajléktalanok, illetve az alacsony jövedelmű közösségek segítése. Tavaly novemberben az alapítvány 98,5 millió dollárral támogatott 32 különböző szervezetet.

Ezek a projektek pedig várhatóan még nagyobb hangsúlyt kapnak majd, amikor Bezos átadja az Amazon vezérigazgatói székét az idei harmadik negyedévben.