Egyre jobban terjednek a környezettudatos csomagolási megoldások

hajmosás, sampon, utántöltő, műanyag,  Hoarding,During,Covid,19,Outbreak.,Caucasian,Woman,In,Face,Mask shampoo,beauty,public place,aisle,pandemic,social distancing,det
Hoarding during covid 19 outbreak. Caucasian woman in face mask shopping for products in store to stock up
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb, fogyaszási cikkeket gyártó vállalata változtat termékei csomagolásán: a Procter & Gamble hajápolási márkáinak új csomagolása áprilistól Magyarországon is elérhető a boltokban, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy fenntartható döntéseket hozzanak és javítsák életmódbeli szokásaikat. A fejlesztés segítségével az európai háztartások akár 60 százalékkal csökkenthetik műanyagfogyasztásukat.
Vágólapra másolva!

A P&G Beauty ezzel a lépéssel jelentősen felgyorsította tervezett céljának elérését, azaz, hogy

2030-ra felére csökkenti a samponok és balzsamok csomagolásához használt szűz műanyag felhasználását.

Jelenlegi terveik szerint ezt a célt már idén, 2021 végére elérik, amely így a csomagolás újrafelhasználásának lehetőségével együtt több mint 300.000 tonnával csökkenti a szűz műanyag felhasználását.

"Tudjuk, hogy ez csak a kezdet, mégis úgy gondoljuk, hogy a "Töltsd újra, ami jó!" elnevezésű újratöltő rendszerünk valódi változást hozhat bolygónk számára.

Az újratölthető termékek lehetőségével támogatni és ösztönözni szeretnénk a fogyasztókat, hogy ökológiailag tudatosabb háztartásokká válljanak.

Tisztában vagyunk vele, hogy termékeink számos felhasználója próbál egyre kevesebb hulladékot termelni, ezért örülünk, hogy már Magyarországon is segíthetünk nekik ebben" – mondta Justyna Ignasiak–Kretowicz, a P&G Beauty közép-európai kommunikációs igazgatója. Ennek érdekében újratölthető palackokkal segítik az átállást. A palack 100 százalékban tartós alumíniumból készült, amely több mint 5 évig újratölthető és teljes mértékben újrafeldolgozható. Az egyanyagból álló PE laminátumból készült utántöltő tasakok 60 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaznak, valamint ez az anyag is teljesen újrahasznosítható.

Ez változás az első lépés a felelősségteljes szépségápolás irányába,

amely segít a fogyasztóknak minden nap fenntarthatóbb döntéseket hozni - írják közleményükben.

Samponvásárlás (illusztráció) Forrás: shutterstock

Az innovatív utántöltő rendszer bevezetése

200 millió európai háztartás számára teszi lehetővé a műanyagfelhasználás csökkentését,

és ennek eredményeként 300 millióval kevesebb szűz műanyag flakon kerül előállításra Európában, ami évente 10.000 tonna szűz műanyag megtakarítását eredményez.

A Statista adatai szerint 2019-ben a világon 368 millió tonna műanyagot termeltek. Ennek a mennyiségnek pedig egyre nagyobb hányada végzi az óceánokban.