Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója magyar idő szerint ma hajnali 1 óra körül közösségi oldalán posztolt egy képet két újonnan beszerzett kecskéjéről, akiket Maxnak, illetve Bitcoinnak nevezett el. Máris beindultak a találgatások, miért éppen ezeket a neveket választotta a milliárdos üzletember, lehet-e valamilyen mögöttes szándék a furcsa névválasztás mögött, amivel valamilyen titkos üzenetet szeretne küldeni a követői számára?

A poszt nem egészen fél óra alatt 28 ezer kommentet és 60 ezer lájkot kapott, valamint 3 ezren osztották meg. De nem ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy a két nevet egymás mellé téve a Max Bitcoin szókapcsolatot kapjuk, ami sokak szerint akár felhívást jelenthet azok számára, akik ebben a kriptodevizában érdekeltek, hogy maximalizálják a bitcoinban lévő befektetéseiket. Vagyis vásároljanak minél többet belőle - vonja le a következtetést a sproutwired.com cikkírója.

Egyesek szerint ezzel a poszttal kiderült, hogy Zuckerberg maga is a bitcoin-hívők közé tartozik. Mások pedig tudni vélik, hogy a közösségi platform tulajdonosa akár azt is sugallhatja, hogy a jövőben az oldal a bitcoint is elfogadja majd fizetőeszközként. 

Mark Zuckerberg újdonsült kecskéi, Max és BitcoinForrás: Twitter/Documenting Bitcoin

Még ezeken a feltételezések is túltesz az a feltevés, amely abból indul ki, hogy nem véletlenül vásárolt kecskéket Zuckerberg, hiszen a GOAT (kecske) - betűszóként értelmezve - az angolban a "Greatest Of All Time", azaz "minden idők legnagyobbja" kifejezést is takarhatja, vagy egyszerűsítve a legnagyobbra utal. Ez pedig "logikusan" a bitcoin lehet.

Mindez egyelőre persze csak spekuláció, majd a jövő dönti el, mennyi alapjuk volt ezeknek az elméleteknek. 

Mindenesetre a bitcoin tegnapi hatalmas esését sikerült mérsékelniük Zuckerberg kecskéinek. A kriptovaluta tegnap délután gyors zuhanásnak indult, és nem egészen fél óra leforgása alatt 56.000 dollárról 53.400 dollárra esett. Zuckerberg posztját követően azonban újra megjelentek a vevők, és a bitcoin árfolyama elindult felfelé.