Kiderült, ki lesz az 500 millió dolláros szuperhajó tulajdonosa

mauritius,tengerpart
A Pereybere Beach és yacht kikötő
Vágólapra másolva!
A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos lesz egy épülő, 500 millió dolláros szuperhajó tulajdonosa – derül ki a Bloomberg beszámolójából. A hajóért felelős holland jachtgyártó, az Oceanco szóvívője nem kívánt részletesen nyilatkozni a témával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Beszámolók szerint Jeff Bezos jelenleg Hollandiában építteti a világ egyik legnagyobb szuperjachtját, amelynek ára körülbelül 500 millió dollárra tehető. Ez mintegy 150 milliárd forintnak felel meg.

A Bloomberg közlemése szerint a szerkezet 127 méter hosszú lesz, és társul majd hozzá egy helikopter leszállóval felszerelt kisebb támogatóhajó is. A luxusjacht holland gyártója, az Oceanco, nem közölt sok részletet a projekttel kapcsolatban.

A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos Forrás: Picture-Alliance/AFP/Regina Wagner/Geisler-Fotopress

Ahogy a legtöbb iparágnak, a jachtgyártóknak is volt okuk bőven aggodalomra a tavalyi év során, amikor a koronavírus-járvány miatti kezdeti korlátozások befagyasztották az új megrendeléseket. Nyárra viszont egyértelművé vált, hogy a gazdagok többsége nemhogy pénzt veszített, hanem inkább gyarapította vagyonát a koronavírus ideje alatt. A Boolmberg szerint

1,8 ezer milliárd dollárral nőt a világ leggazdagabbjainak összvagyona.

Így nem meglepő, hogy az elmúlt hónapok alatt a jachtok piaca teljesen felpörgött. Mindemellett a korlátozások idején a hajózás tűnt a legjobb megoldásnak a magán, társadalmilag távolságtartó szabadidős tevékenységek számára.