A Tesla azt tervezi, hogy egy újabb ipari létesítményt épít a texasi Gigagyára mellé, azonban az új projekt célja egyelőre ismeretlen.

Elon Musk újabb különös projektre készül, most a texasi Austinban található Tesla Gigagyár mellett. Az Austin Business Journal című lap számolt be arról, hogy a Tesla hivatalos dokumentumokat nyújtott be a városvezetésnek, melyek alapján a cég egy új ipari létesítményt építene a gyár mellett. A projekt célja azonban egyelőre ismeretlen – írja a Mining.com.

Azt viszont lehet tudni, hogy a terv neve Bobcat Project, viszont se a várost képviselő hatóságok, se a Tesla nem kommentálta a helyi lap arra vonatkozó megkereséseit, hogy mégis mit takar a nagy terv. A városvezetés részéről mindössze annyi információt lehetett megtudni, hogy a Tesla már tavaly óta helyreállítási munkálatokat végez az austini Gigagyár közelében, annak érdekében, hogy felszámolja a területen a bányászati műveleteket.

Elon Musk újabb különös húzásra készülForrás: AFP/Str

Úgy tűnik tehát, hogy már tavaly elkezdte a Tesla felszabadítani a gyár körüli területet, és egyes források szerint a SpaceX számára épülhet majd valami. Az austini Gigagyár egyébként az idei év végére lehet teljesen üzemképes a Tesla tervei szerint, és a létesítmény várhatóan olyan modelleket gyárt majd, mint a Model X, a Model Y, valamint a Cybertruck és a Semi.

Musk idén egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a texasi gyárnak még több mint 10.000 dolgozóra van szüksége 2022-ig. Közben a Tesla Berlinben is épít egy Gigagyárat, és Sanghajban is felpörgetnék a termelést.