Elon Musk rejtélyes üzemet épít Texasban, amit nem lehetett tovább titkolni

Tesla, logó, autó
A view of a Tesla logo during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. (Elecktrek)—Tesla’s next factory is going to be in Austin, Texas and it’s going to happen quickly. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Tesla azt tervezi, hogy egy újabb ipari létesítményt épít a texasi Gigagyára mellé, azonban az új projekt célja egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Elon Musk újabb különös projektre készül, most a texasi Austinban található Tesla Gigagyár mellett. Az Austin Business Journal című lap számolt be arról, hogy a Tesla hivatalos dokumentumokat nyújtott be a városvezetésnek, melyek alapján a cég egy új ipari létesítményt építene a gyár mellett. A projekt célja azonban egyelőre ismeretlen – írja a Mining.com.

Azt viszont lehet tudni, hogy a terv neve Bobcat Project, viszont se a várost képviselő hatóságok, se a Tesla nem kommentálta a helyi lap arra vonatkozó megkereséseit, hogy mégis mit takar a nagy terv.

A városvezetés részéről mindössze annyi információt lehetett megtudni, hogy a Tesla már tavaly óta helyreállítási munkálatokat végez az austini Gigagyár közelében, annak érdekében, hogy felszámolja a területen a bányászati műveleteket.

Elon Musk újabb különös húzásra készül Forrás: AFP/Str

Úgy tűnik tehát, hogy már tavaly elkezdte a Tesla felszabadítani a gyár körüli területet, és egyes források szerint a SpaceX számára épülhet majd valami. Az austini Gigagyár egyébként az idei év végére lehet teljesen üzemképes a Tesla tervei szerint, és

a létesítmény várhatóan olyan modelleket gyárt majd, mint a Model X, a Model Y, valamint a Cybertruck és a Semi.

Musk idén egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a texasi gyárnak még több mint 10.000 dolgozóra van szüksége 2022-ig. Közben a Tesla Berlinben is épít egy Gigagyárat, és Sanghajban is felpörgetnék a termelést.