Újabb lépést tett előre a GRÁNIT Bank a lakáshitelezési folyamat egyszerűsítése, digitalizálása felé azzal, hogy megalkotta a Kiszámítható Kalkulátort. A kalkulátor segítségével mindössze pár kattintással, kevesebb, mint 5 perc alatt mindenki megtudhatja, hogy ténylegesen milyen összegű lakáshitelt, és milyen törlesztőrészlet mellett vehet fel a GRÁNIT Banknál. Amennyiben az ügyfelek a kalkulátorban rögzített adatokat a későbbiekben, a hiteligénylés során a megfelelő dokumentumokkal igazolják, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a Bank ténylegesen a kalkuláció során kiszámolt összeget fogja nekik folyósítani.

A kiemelkedően kedvező kamatok, a 100.000 forintos díjkedvezmény, valamint a személyes tanácsadó folyamatos támogatása és a teljeskörű online ügyintézés mellett most újabb könnyítéssel találkozhatnak a GRÁNIT Bank lakáshitel iránt érdeklődő ügyfelei - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.

. A GRÁNIT Kiszámítható Kalkulátor hosszabb fejlesztési folyamat és finomhangolás után már teljes funkcionalitásában elérhető az ügyfelek számára. A desktopon és mobilon egyaránt gördülékeny ügyfélélményt biztosító innováción a GB Solutions, a Bank digitális termékfejlesztő csapata dolgozott, A/B tesztek, ügyfélinterjúk és kutatások sora előzte meg a bevezetését.

A kalkulátor kérdései a családi, és jövedelmi helyzetre, az életkorra, végzettségre, valamint a vásárolni kívánt ingatlanra vonatkoznak, megválaszolásukhoz legtöbb esetben nincs szükség semmiféle dokumentumra. A hitelkérelem benyújtását követően is ugyanezeket a paramétereket vizsgálja a pénzintézet, így lehetséges az, hogy a kalkuláció egyben előzetes hitelbírálat is. Ha az ügyfél a kalkuláció során valós adatokat adott meg, akkor ténylegesen a kiszámolt hitelösszeget folyósítja a bank az ügyfél részére, a kalkulátorban feltüntetett jellemzőkkel.

Pár perc alatt minden részlet megismerhető a banknál felvenni kívánt lakáshitel részleteirőlForrás: Gránit Bank

Az adatok megadása után a kalkulátor kiszámolja a maximálisan felvehető összeget és futamidőt, amelyek aztán egy könnyen kezelhető csúszkán egyszerűen átállíthatók, csökkenthetők. A kalkulátor felkínálja az ügyfélnek azt a lehetőséget is, hogy a kiszámított hitel összegét extra ingatlanfedezet bevonásával növelje.

A megadott adatok és beállított értékek alapján elkészül az előzetes hitelbírálat 3 hónapos, 5 és 10 éves kamatperiódusra is, a kiválasztott kalkuláció pedig egy gyors regisztrációt követően elmenthető pdf formátumban. A regisztrációval együtt létrejön az ügyfél Digitális Ügyfélfiókja is, ahol a hiteligényléshez szükséges minden dokumentum és nyomtatvány elérhető, le-, majd kitöltés után fel is tölthető. A folyamat lezárásaként – a jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint - az ügyfélnek mindössze egyetlen alkalommal, az eredeti dokumentumok bemutatásához és a szerződés aláírásához szükséges ellátogatni a pénzintézet központi irodájába, hívja fel a figyelmet a bank.

Nem csak a gyors előzetes hitelbírálat, de kedvező kondíciók miatt is érdemes a GRÁNIT Lakáshitelt választani: az 5-10 éves kamatperiódusú kölcsön igénybevétele esetén, 20 millió forint kölcsön felvétele és minimum havi 450 ezer forint, a pénzintézetnél vezetett bankszámlán történő rendszeres jóváírása esetén a  thm is igen kedvezően alakul.

A pénzintézet arról adott tájékoztatást, hogy lakáshitelük most akár 100.000 forint díjkedvezménnyel is elérhető a feltételek teljesítése esetén, melyekről a bank weboldalán ad tájékoztatást.

A GRÁNIT Kiszámítható Kalkulátort bemutató videó ide kattintva érhető el.