A YouTube százmillió dolláros támogatással csábítaná el az influenszereket

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A YouTube legújabb közösségi videókészítő és -megosztó platformjára, a Shorts-ra, hatalmas összegű támogatással próbálja elcsábítani az influenszereket. A vállalat alapjának, a „The Shorts Fund"-nak a kerete 100 millió dollár (körülbelül 30 milliárd forint), ami az új alkalmazásra feltöltött legnépszerűbb videók készítői között lesz szétosztva.
Vágólapra másolva!

A YouTube új mobiltelefonos alkalmazásával, a Shorts-al, szeretné felvenni a versenyt a több száz millió felhasználóval rendelkező Snapchattel és a világszerte jól ismert kínai platformmal, a TikTokkal.

A Google anyacégének, az Alphabetnek a közleményéből kiderül, hogy a vállalat szeretne hosszú távon pénzkeresési lehetőséget biztosítani az új platformot használó felhasználók számára, így egy 100 milliárd dolláros alapot hozott létre, hogy havonta támogassa az influenszereket.

A közleményből az is kiderül, hogy a legnézettebb és a legtöbb megjegyzést kapott videók készítőit fogják díjazni, ami több ezer felhasználót is jelenthet egy hónapban.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai elmondta, hogy az új alkalmazás hivatalosan csak egy hónapja érhető el pár országban, de már most napi 6,5 milliárd nézettséget generál világszerte.

A YouTube vezérigazgatója, Susan Wojcicki közösségi oldalán osztotta meg, hogy havonta fogják díjazni a legnépszerűbb, eredeti tartalmakat feltöltő készítőket, akik legfeljebb 60 másodperces videót tehetnek közzé az új közösségi platformjukon, a Shorts-on.

A vállalat arról nem számolt be, hogy pontosan mennyi pénzt kereshetnek a videókészítők az új felületen, illetve az se derült még ki, hogy pontosan mi alapján döntik el, hogy ki kaphat a pénzből. Ezekre a kérdésekről következő hónapokban kaphatnak választ az érdeklődők.