Egymillióan dolgoznak ennél a cégnél, de újabb 75 ezer munkavállalót keresnek

Amazon warehouse england
Workers work inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Hemel Hempstead, north of London, on November 25, 2015. Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until "Black Friday" on November 27, a day of sales in the United States that has become increasingly popular in Britain. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Újabb 75.000 embert alkalmazna az Amazon e-kereskedelmi óriás az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezzel a vállalat ismét új munkaerőt venne föl a tavalyi nagy hullám után.
Vágólapra másolva!

Az Amazon bejelentése szerint 75.000 új álláshelyet hoznának létre az Egyesült Államokban és Kanadában, ahogy továbbra is nagyon erős a kereslet a cég e-kereskedelmi szolgáltatása iránt – írja a BBC.

Az új, állandó álláshelyek elsősorban a szállítmányozásban és a raktárakban érhetők majd el.

A cég emellett közleményben jelezte, hogy 100 dolláros bónuszt adnak minden olyan új munkatársnak, aki már beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával.

Az Amazon már el is kezdte hirdetni az új álláshelyeket, melyek 17 dolláros órabérről indulnak – a vállalat nemrég hajtott végre béremeléseket.

Az Amazon egyik brit telephelye Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az e-kereskedelmi óriás jelenleg több mint egymillió embert foglalkoztat világszerte, és tavaly jelentős számban vett fel új alkalmazottakat, hogy ki tudja elégíteni a járvány miatt megemelkedett keresletet.

Az USA-ban többször hirdetetett jelentősebb felvételt a cég, de Nagy-Britanniában is 10.000 új embert vettek fel.

Nem meglepő tehát, hogy a tavalyi év kiugróan jövedelmező volt az Amazon számára, azonban közben meg kellett küzdenie a rossz munkakörülményekre vonatkozó kritikákkal is.

Úgy tűnik azonban, hogy az online kiskereskedelem továbbra is szárnyal, az Amazonnak pedig további munkaerőre van szüksége, hogy kezelni tudja a raktárainak megugró forgalmát.