Újabb 75.000 embert alkalmazna az Amazon e-kereskedelmi óriás az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezzel a vállalat ismét új munkaerőt venne föl a tavalyi nagy hullám után.

Az Amazon bejelentése szerint 75.000 új álláshelyet hoznának létre az Egyesült Államokban és Kanadában, ahogy továbbra is nagyon erős a kereslet a cég e-kereskedelmi szolgáltatása iránt – írja a BBC. Az új, állandó álláshelyek elsősorban a szállítmányozásban és a raktárakban érhetők majd el.

A cég emellett közleményben jelezte, hogy 100 dolláros bónuszt adnak minden olyan új munkatársnak, aki már beoltatta magát a koronavírus elleni vakcinával.

Az Amazon már el is kezdte hirdetni az új álláshelyeket, melyek 17 dolláros órabérről indulnak – a vállalat nemrég hajtott végre béremeléseket.

Az Amazon egyik brit telephelyeForrás: AFP/Adrian Dennis

Az e-kereskedelmi óriás jelenleg több mint egymillió embert foglalkoztat világszerte, és tavaly jelentős számban vett fel új alkalmazottakat, hogy ki tudja elégíteni a járvány miatt megemelkedett keresletet. Az USA-ban többször hirdetetett jelentősebb felvételt a cég, de Nagy-Britanniában is 10.000 új embert vettek fel.

Nem meglepő tehát, hogy a tavalyi év kiugróan jövedelmező volt az Amazon számára, azonban közben meg kellett küzdenie a rossz munkakörülményekre vonatkozó kritikákkal is.

Úgy tűnik azonban, hogy az online kiskereskedelem továbbra is szárnyal, az Amazonnak pedig további munkaerőre van szüksége, hogy kezelni tudja a raktárainak megugró forgalmát.