A hírek szerint az Amazon tárgyalásokat folytat a legendás MGM Studios felvásárlásáról. Ha lesz megállapodás, akkor az e-kereskedelmi óriás valamivel több mint 9 milliárd dollárért szerezheti meg a legendás filmstúdiót.

Az Amazon tulajdonába kerülhet Hollywood egyik leghíresebb filmstúdiója, az MGM. Lapértesülések szerint ugyanis az oroszlános lógójáról ismert vállalat 9 milliárd dollárért kerülhet az Amazonhoz – írja a BBC.

Az üzlet hatalmas lépés lenne az Amazon számára, amelynek saját streaming szolgáltatója (Prime Video) így óriási filmkatalógushoz jutna hozzá. Az időzítés egyébként azért is érdekes, mert a hír mindössze egy nappal azt követően látott napvilágot, hogy kiderült, hogy az AT&T telekommunikációs óriás tulajdonába tartozó WarnerMedia összeolvadna a Discoveryvel, hogy egy új streaming-vállalatot hozzanak létre.

Hatalmas üzletre készül az AmazonForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Az MGM Studios tulajdonosának számító MGM Holdings állítólag már a tavalyi év vége óta keresi az értékesítés lehetőségét. Ha pedig a mostani hírek igazak, akkor még inkább kiéleződhet a verseny a streaming-platformok között.

Az MGM katalógusa pedig rendkívül értékes. Olyan filmek jogai tartoznak bele, mint a Ben-Hur vagy az Óz, a csodák csodája – vagyis Hollywood aranykorának gyöngyszemei köthetők a céghez. Az elmúlt évekből pedig az MGM olyan, rendkívül sikeres produkciókat tudhatott magáénak, mint James Bond franchise vagy A szolgálólány meséje című sorozat.

A BBC megkeresésére egyelőre se az Amazon, se az MGM nem erősítette meg az üzletről szóló híreket.