500 milliárd forintot nyert Magyarország azzal, hogy keleti vakcinát is vásárolt

Horizontal ILLUSTRATION CORONAVIRUS COVID-19 PANDEMIE EPIDEMIC VACCINE VACCINATION VACCINATION CAMPAIGN MEDICAL STAFF
A Serbian health worker prepares a dose of Russian Sputnik V vaccine in Belgrade Fair turned into a vaccination centre, on February 1, 2021. - Serbia continues a mass Covid-19 vaccination campaign and became the first European country to use Chinese-made Sinopharm vaccine, after receiving one million doses of the Sinopharm vaccine, on January 16, 2021. Beside the Chinese made jab, Serbian citizens can choose to receive either Sputnik V Gam-COVID-Vac or Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine. (Photo by OLIVER BUNIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A teljes zárás alatt a magyar gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el, az adatok alapján több mint 500 milliárd forintot nyert Magyarország azzal, hogy keleti vakcinát is vásárolt - jelentette ki Menczer Tamás csütörtökön Zalaegerszegen, A jelen technológiai és kulturális kihívásai című konferencián.
Vágólapra másolva!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte:

a keleti vakcináknak köszönhetően a magyar oltási adatok sokkal jobbak az európai átlagnál.

A lakosság több mint 48 százaléka megkapta már legalább az első koronavírus elleni oltást, az európai átlag 32 százalék.

Forrás: AFP/Oliver Bunic

így másfél, két hónapig érvényben maradtak volna a korábbi korlátozások, a vakcina-politikának köszönhetően előbb tudtunk fokozatosan nyitni, előbb tud az élet visszatérni a rendes kerékvágásba" - fogalmazott az államtitkár.