Elon Musk ragaszkodik a kutyás kriptovalutához

Elon Musk
(FILES) In this file photo taken on July 19, 2017, Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, speaks during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. - Elon Musk's Hyperloop ultra high-speed transport system will be unveiled in Los Angeles in early December with free test rides to the public, the entrepreneur announced. "The first tunnel is almost done," Musk said on Twitter late October 21, 2018. "Opens Dec 10."Responding to comments on Twitter, Musk said there would be an opening event that night and "free rides for the public next day." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk ismét megtámogatta az eredetileg viccnek induló dogecoint. Musk ugyanis a Twitteren közölte, hogy nem adott el a kutyás kriptovalutából, és ez nem is áll szándékában.
Vágólapra másolva!

Elon Musk, a Tesla alapítója ismét beállt az eredetileg viccnek induló kutyás kritpovaluta mögé. Egy csütörtöki Twitter-bejegyzésében ugyanis közölte, nem adott el dogecoint, és nem is tervez eladni – írja a Business Insider.

A friss kijelentés azt követően jött, hogy sokan elkezdtek spekulálni arról, hogy vajon Musk elkezdte-e eladni a korábban bevásárolt dogecoinokat.

Bár azt nem lehet tudni, hogy Musk eddig mekkora összegből vásárolt be, egyelőre úgy tűnik, hogy a híres befektető ragaszkodik a dogecoinhoz.

Csütörtökön Musk kétszer is tweetelt a dogecoinról, aminek eredményeként a kriptovaluta árfolyama 15 százalékot emelkedett.

Elon Musk nagyban tudja befolyásolni a dogecoin árfolyamát Forrás: AFP/Photononstop/Philippe Turpin

Musk egyébként az elmúlt időszakban többször is támogatóan nyilatkozott a kriptovalutákról, ám nemrég

épp ő tett közzé olyan bejelentést, amely erősen hozzájárult a teljes kriptopiacon tapasztalt eladási hullámhoz.

Közölte ugyanis, hogy a Tesla mégsem fogad el bitcoint fizetőeszközként (környezetvédelmi okokra hivatkozva), ám hozzátette, a cég nem adott el bitcoint abból a 1,5 milliárd dolláros állományból, melyet korábban bezsákolt.

Jól látszik tehát, hogy a kriptovaluták piaca napi szinten, akár egy-egy különös bejelentés hatására is nagy mozgásokra képes, ami annak ellenére is megerősíti a spekulatív értékelést, hogy közben egyre több nagy pénzügyi intézmény áll be a kriptovaluták mögé.