Gigantikus tranzakciót hajtott végre az Indotek Group a közép-kelet-európai ingatlanpiacon

irodaház, iroda, semleges, épület, üveg, üveges, felhőkarcoló
Vágólapra másolva!
5 belgrádi üzleti park 11 irodaházát vásárolta meg az Indotek Group a Globe Trade Centre S.A.-tól, amellyel az elmúlt évek legnagyobb tranzakcióját hajtotta végre a közép-kelet-európai ingatlanpiacon.
Vágólapra másolva!

A tranzakcióval a cégcsoport egy több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaház-portfólióval lép be a szerb ingatlanpiacra, amely nagymértékben megerősíti régiós piaci jelenlétét.

A nemzetközi terjeszkedési tevékenysége révén az Indotek Group jelenleg már 10 országban van jelen, portfóliója pedig több mint 300 ingatlanból áll.

Az Indotek Group a közép-kelet-európai régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő társaságával kötött megállapodást Szerbiában. Az irodaházak állagmegóvásában, üzemeltetésében és bérbeadásában kiemelkedő tapasztalattal rendelkező Indotek Group az ügylet során 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházával bővíti ingatlanportfólióját. A szerb főváros központjában található 5 üzleti park, a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business Center, a 19 Avenue és a GTC House, összesen több mint 122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkezik, és 11 épületet foglal magába.

Az adásvételi tranzakció, amelynek értéke 267,6 millió euró (92,94 milliárd forint, lezárása 2021 második félévében várható.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Indotek Group már több mint húsz éve végzi ingatlanbefektetői és ingatlanfejlesztői tevékenységét a magyar piacon, amelynek keretében a társaság folyamatosan keresi a felújításra, átalakításra vagy állaguk megóvására szoruló ingatlanokat.

Az elmúlt években az üzleti stratégiája mentén a cégcsoport egy diverzifikált ingatlanportfólió kialakítására törekedett,

amelynek részét képezi a földrajzi terjeszkedés is, így a nemzetközi akvizíciós lehetőségeket is kiemelten figyelte. A külföldi piacokat érintő stratégiai célkitűzések fókuszában a közép-kelet-európai, illetve a dél-európai régió áll, amelynek mentén a társaság ezzel az ügylettel Szerbiában, nemrég pedig Lengyelországban is megjelent az ingatlanpiacon.