Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 24-én kezdődött héten.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és június 4. között Budapesten az építőanyagot, valamint barkácsfelszereléseket értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 31. és június 11. között Kiskunhalason az online pénztárgép használatára kötelezetteket ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ezenkívül

 • május 17. és 23. között Dunavecsén és Apostagon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján,
 • május 17-én (hétfőn) Miske, Dusnok, Fajsz,
 • május 27-én (csütörtökön) Akasztó, Csengőd és Tabdi településeken pedig az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Különösen azok számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 24. és 30. között

 • kedden Pécsett, a kertészetekben,
 • csütörtökön Orfűn, a Dollár, illetve a Kossuth Lajos utcai vendéglátóhelyeken,
 • pénteken pedig a 6-os számú főút Pécs-Szigetvár szakaszán a közterületen értékesítő szezonálisgyümölcs-kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását ellenőrzik.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei május 25. és 28. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az értékesített áruk eredetét az eperárusoknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 25. és 26. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ezen a héten is a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelületeFotó: Szabó Gábor - Origo

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 21. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 25. (kedd) Jászberény,
 • május 26. (szerda) Karcag,
 • május 27. (csütörtök) Szolnok,
 • május 28. (péntek) Martfű.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 25. és június 4. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága május 25. és 28. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • május 25. (kedd) Balassagyarmati járás,
 • május 26. (szerda) Pásztói járás,
 • május 27. (csütörtök) Salgótarjáni járás,
 • május 28. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kertészetekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfagyűjtők használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

IllusztrációFotó: Bielik István - Origo

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 21. héten, az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:

 • hús- és hentesáru üzletekben, kitelepüléseken,
 • kertészeti és gazdaboltokban, palántaárusoknál,
 • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 25. és 28. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét és a jövedéki szabályok betartását.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2021.05.25. - Paks
 • 2021.05.26. - Szekszárd
 • 2021.05.27. - Dombóvár
 • 2021.05.28. - Tolna

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 25. és 28. között a piacokon és közterületeken árusítókat ellenőrzik az alábbi járásokban:

 • május 25. (kedd) - Veszprém,
 • május 26. (szerda) - Balatonalmádi,
 • május 27. (csütörtök) - Balatonfüred,
 • május 28. (péntek) - Várpalota.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21. és június 21. között a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.