Május 21-én került sor az általános iskolásoknak szervezett hetedik PénzOkos Kupa döntőjére. A színvonalas országos pénzügyi tanulmányi verseny szervesen illeszkedik a Pénziránytű Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. által működtetett Pénziránytű-BankVelem komplex edukációs programba. Az általános iskolások PÉNZ7-en indult vetélkedősorozatának fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A több mint 300 induló csapat közül a legjobb 6 mérkőzhetett meg az online térbe helyezett PénzOkos Kupa országos döntőjében. A Pénziránytű Alapítvány szakmai és anyagi támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló versenyen izgalmas pénzügyi szabadulószoba keretében mérhették össze tudásukat az ország legjobb diákcsapatai.

A gyerekek tudását magasrangú zsűri értékelte. A versenyzőket a zsűri elnöke, Czapák Dóra a Pénziránytű Alapítvány ügyvezető igazgatója üdvözölte. A zsűritagok között köszönthettük Sütő Ágnest, a Magyar Bankszövetség Kommunikációs főtitkár-helyettesét, dr. Magyar Pétert, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatóját, Fábián Gergelyt a Pénzmúzeum és a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi rendszer elemzéséért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatóját, Léder Tamást, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációs politika és szabályozási főosztályvezetőjét, valamint a versenyszervező képviseletében Matolcsy Miklóst, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját - írják közleményükben a szervezők.

A vetélkedő a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című, általános iskolai akkreditált tankönyvének tudásanyagára épült. A versenyre való felkészülést a JátékBank kvízek és a tankönyv kerettörténetét feldolgozó mobilapplikáció is segítette. A Pénzügyi Hősképző app a mindennapi pénzügyi döntések világába játékosan kalauzolja el a gyerekeket.

A döntőn neves zsűri előtt adtak számot a tudásukról a diákok (illusztráció)Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A 7. PénzOkos Kupát végül a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Profi Befektetők csapata nyerte meg.

Az első helyezett nemcsak az ország pénzügyileg legjobban képzett általános iskolás diákcsapataként ünnepelheti magát, hanem minden tagja nyert egy DELL Inspiron 3583 laptopot a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően.

A második helyen a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola PandaBanda csapata végzett, nyereményük fejenként egy Huawei P30 Lite DualSIM okostelefon, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Megint pont velünk csapata állhatott fel. A csapat minden tagja egy Huawei MediaPad T5 10 Wi-Fi 2/32GB tablettel lett gazdagabb.

A gyerekek felkészítő tanárai és a legtöbb csapatot regisztráló Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózati tagintézmény alapítványa is jelentős támogatást nyert a több mint egymillió Ft összdíjazású versenyen és mind a hat döntős csapat elsőként látogathatja meg a hamarosan megnyitó Pénzmúzeumot.

A PénzOkos Kupa mellett a Pénziránytű-BankVelem program számos egyéb edukációs lehetőséget rejt még a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságának megélésétől a banki tranzakciók, a bankkártyahasználat, fizetőeszközünk, a forint mélyebb megismerésén keresztül az online vásárlás lehetőségeinek és veszélyeinek feltárásáig.

Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A Pénziránytű-BankVelem program ingyenesen és folyamatosan várja a csatlakozni kívánó általános iskolás diákokat és tanáraikat: https://www.pontvelem.hu/bankvelem