A Peloton edzőeszköz- és médiavállalat amerikai gyár megépítését tervezi, miután a világjárvány idején megnőtt az otthoni edzőeszközei iránti kereslet. A részletekről a BBC számolt be.

A Peloton-gyár építését az Egyesült Államokbeli Ohio-ban még idén megkezdik, ezzel 2.000 új munkahely jöhet létre a városban. A termelés várhatóan 2023-ban indulhat.

"Örömmel tölt el, hogy gyárunkat az Egyesült Államok földjére hozhatjuk" - mondta John Foley társalapító.

A Peloton futópadok és beltéri szobakerékpárok túlnyomó többségét jelenleg Tajvanon gyártják.
A koronavírus-járvány tetőzése idején az edzőtermek bezárása miatt több mint kétszeresére nőtt a cég termékei iránti kereslet. A hajózási forgalom globális növekedésének fellendülésével azonban a vállalat jelentős szállítási késésekkel szembesült, így a helyzet orvoslása érdekében több mint 100 millió dollárt fektetett a légi árufuvarozásba.

Peloton szobabicikliForrás: Onepeloton.com

A Precor vállalat felvásárlásával hozzájutott annak eszközeihez, ami szállodák és edzőtermek számára állít elő kondigépeket Észak-Karolinában és Washingtonban.

Miközben továbbra is fenntartjuk érdekeltségeinket az ázsiai térségben, és Precor telephelyei révén az Egyesült Államokban is terjeszkedünk, az új Peloton Output Park hatalmas stratégiai lehetőséget nyújt számunkra, ami lehetővé teszi, hogy a futópad és szobabicikli termékcsaládjaink a megfelelő mennyiségben és minőségben álljanak rendelkezésre" – hangsúlyozta Mr. Foley.

A vállalat termékei iránt érdeklődők akár személyesen is körbenézhetnek a gyárban, ahol bemutatják az előállítás folyamatait is.
A vállalat az elmúlt hónapokban egy tragikus baleset kapcsán került a címlapokra, ugyanis az egyik futógép halálosan megsebesített egy kisgyermeket az Egyesült Államokban, amiről az Origo is beszámolt.

A Peloton tavaly 27 ezer szobabiciklijét vonta vissza minőségi problémák miatt. A baleset és a hibák miatt a Peloton részvények idén 30 százalékkal estek vissza.

Ám a legutóbbi kereskedési frissítés alapján a Peloton bejelentette, hogy teljes árbevétele 141 százalékkal 1,26 milliárd dollárra nőtt a március 31-ig tartó három hónapban, szemben az előző év azonos időszakának 524,6 millió dollárjához.