Ez lehet a világ legdrágább autója

transport Horizontal
An overview of a Rolls-Royce Boat Tail on show at the company's Goodwood headquarters near Chichester, southwest England on May 27, 2021. - Rolls-Royce Motor Cars, roaring back from the pandemic with record sales, launched today the most bespoke model in its long history -- the "Boat Tail" whose rear resembles a yacht deck and opens up for alfresco dining. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Rolls-Royce egyes források szerint megalkotta a világ legdrágább autóját, amit egy megbecsült ügyfelének érdekes - és méregdrága - elképzelései alapján készített el. Vajon milyen személyes kérései lehettek a megrendelőnek, amiért az egyedi autó akár a ranglista első helyére is kerülhet?
Vágólapra másolva!

A brit márka egy tehetős és megbecsült ügyfele kedvéért elkészítette feltehetőleg a világ legdrágább autóját, amelynek tervezése és legyártása 4 évig tartott. Az egyedi szerkezet a Phantom futóművének és motorjának felhasználásával készült, viszont a jármű többi része az ügyfél személyes elvárásai alapján valósult meg.

Egyéni kérések alapján készült el a méregdrága csoda Forrás: AFP/Adrian Dennis

A tulajdonos kérésére szinte mindent megváltoztattak a kétajtós Dawn modellen, ami végül a Boat Tail nevet kapta.

A kék színű, 5,8 méteres csodaautó jachtnak tűnő hátsó részében található egy hűtő a megrendelő kedvenc pezsgőivel, két kipattintható koktél- és piknikasztal, ételmelegítők, a párizsi Christofle vállalat ezüst étkészlete, illetve egy napernyő.

A brit vállalat nem hozta nyilvánosságra a személyre szabott jármű árát, de azt elismerte, hogy az egyedi gyártású Sweptail modellnél drágább, aminek ára körülbelül 11 millió euró (körülbelül 3,8 milliárd forint).

A Boat Tail árát így csak megbecsülni lehet, ami egyes források szerint körülbelül 23 millió euró (nagyjából 8 milliárd forint).

Ezzel könnyedén felülmúlhatja a világ - eddig - legdrágább autóját, a Bugatti La Voiture Noire-t, ami 16,7 millió euróba (körülbelül 5,8 milliárd forintba) kerül.