Ismét az uniós élmezőnyben a magyar beruházási ráta

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar beruházási ráta ismét 27 százalék felett alakult, ezzel az ország változatlanul az uniós élmezőnyben szerepel - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalára feltöltött videóban a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, első negyedéves adatairól.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a növekedést az állami fejlesztések és a családok beruházásai is húzták. Az egészségügy beruházásai 45 százalékkal, a közigazgatásé 33 százalékkal, az oktatásé 31 százalékkal, míg az ingatlanberuházások 12 százalékkal erősödtek.

- mutatott rá.

Felidézte:

2010-óta 63 százalékkal nőttek a beruházások Magyarországon, ez az érték háromszorosa az uniós átlagnak, a régióban pedig éllovasnak számít.

Varga Mihály azt mondta: arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedések hatására tovább folytatódhat a beruházások növekedése. Az otthonteremtési támogatások bővítése, a vállalkozások fejlesztéseit ösztönző programok, az uniós források hatékony felhasználása is ezt a célt segítik.