A magyar beruházási ráta ismét 27 százalék felett alakult, ezzel az ország változatlanul az uniós élmezőnyben szerepel - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalára feltöltött videóban a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, első negyedéves adatairól.

Hozzátette: a növekedést az állami fejlesztések és a családok beruházásai is húzták. Az egészségügy beruházásai 45 százalékkal, a közigazgatásé 33 százalékkal, az oktatásé 31 százalékkal, míg az ingatlanberuházások 12 százalékkal erősödtek. 

Ez azt jelenti, hogy eredményesek voltak azok a gazdaságvédelmi intézkedések, amelyek a befektetések növelésével ellensúlyozták a válság hatásait"  - mutatott rá.

Felidézte: 2010-óta 63 százalékkal nőttek a beruházások Magyarországon, ez az érték háromszorosa az uniós átlagnak, a régióban pedig éllovasnak számít.

Varga Mihály azt mondta: arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedések hatására tovább folytatódhat a beruházások növekedése. Az otthonteremtési támogatások bővítése, a vállalkozások fejlesztéseit ösztönző programok, az uniós források hatékony felhasználása is ezt a célt segítik.