Vizelet-ellenőrzésre is buzdít az Amazon kiszivárgott wellness brosúrája

Horizontal ILLUSTRATION ECONOMY LOGO WEB SITE WAREHOUSE INTERNET
A picture shows the Amazon logo at the entrance area of the Amazon logistics centre in Lauwin-Planque, northern France, on April 16, 2020. - Amazon France said on April 16, 2020, it did not know when it would reopen its distribution centres, shuttered after a court ordered it to limit deliveries to essential goods pending a review of anti-coronavirus safety measures for its staff. (Photo by DENIS CHARLET / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon egy kiszivárgott wellness brosúrájában állítólag „ipari sportolóknak" nevezte alkalmazottait és elképesztő részletességgel tért ki arra hogyan készítsék fel a testüket a műszakra. A megdöbbentő részleteket az Independent közölte.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelmi vállalat az oklahomai Tulsában található létesítményében dolgozó alkalmazottaknak adta ki a brosúrát egy 2020-as wellness-program bevezetésének részeként.

A pamflet „kiképzés alatt álló sportolóként" emlegette az Amazon munkavállalóit,

leírta, hogy egy – egy műszak során legalább 20 kilométert kell legyalogolniuk és nagyjából 9 ezer kilogrammnyi súlyt kell cipelniük.

- állt a brosúrában.

A kiadványban, amely az „Az Amazóniak útmutatója az egészséghez és testi-lelki harmóniához" ("Amazonians guide to health and wellness") címet kapta, szerepel többek között a helyes táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és hidratáltság, az elegendő és minőségi alvás fontossága, az ajánlott lábbeli és annak leírása is hogyan előzhetőek meg a sebesülések.

A hidratáltságot taglaló bekezdésben a dolgozóknak azt tanácsolták, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vizeletük színét,

a kiszáradás esetleges jeleit keresve és műszakonként minimum 2 liter vizet igyanak meg.

A pamflet azt is ajánlotta a dolgozóknak, hogy a műszak végén, ha a lábuk megduzzad, cseréljék le a lábbelijüket papucsra, és egyenek gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát.

Az Amazon logisztikai központ bejárata Észak-Franciaországban Forrás: AFP/Denis Charlet

Egy volt Amazon-alkalmazott, Bobby Gosvenor beszámolt róla, hogy neki is eljuttatták a brosúrát, mégis amikor a munkája során szerzett izomsérülés miatt műtétre szorult, a cég megvált tőle.

– mondta.

A vállalat azt állítja, hogy tévedésből készítette a brosúrát, és hogy azt azonnal megsemmisítették.

A kiadványról szóló hírek azt követően kezdtek felröppenni, hogy a média beszámolt az Amazon legújabb fejlesztéséről, a wellness fülkékről, ahol a dolgozók rövid ideig pihenhetnek, meditálhatnak, relaxációs videókat nézhetnek.

A cég hamarosan eltávolította az "AmZen" fülkékre utaló tweetjét, miután számos kritika érte az általa gyakran cáfolt hírhedt költségcsökkentő munkakultúráját.