Az egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb közlekedési eszköz a vonat, szól az ismert állítás. A vasútvonalak építése nem csak a civilizáció megjelenésével, hanem az iparosodás, a gazdaság fellendülésével kapcsolódott össze a történelem folyamán számos helyszínen, hogy aztán az ingázókl és a turisták számára egyaránt fontos közlekedési eszközökké váljanak a vonatok. Persze vannak olyan vasutak, hogy az ember kétszer is meggondolja, felszálljon-e az azokon közlekedő szerelvényekre. Összegyűjtöttük a világ legveszélyesebb vonatútjait, amelyek egyszerre kecsegtetik az utasokat természeti csodák lélegzetelállító látványával és a fogvacogtató félelem ígéretével!

A természeti adottságok miatt megjelenő építkezési kihívásoknak köszönhetően vannak vonatok, amelyeknek szakadékokon vagy víz felett kell átkelniük, hogy elérjék a végső állomásukat. De van olyan útvonal is, amely nem a természetes akadályok miatt került fel a veszélyes vasutak ranglistájára, hanem azért, ahogyan az utasok használják a szállítóeszközt.

A világ legveszélyesebb vonatútjairól a Ceoworld Magazine számolt be a közelmúltban részletesen, amin öt különböző ország hajmeresztő vasúti szakaszait sorolta fel. Galériánkban összegyűjtöttük és kiegészítettük képekkel ezeket az útvonalakat és érdekességeket.

A képre kattintva galéria nyílik meg a világ legveszélyesebb vasútvonalairól! Olvassa el a képaláírásokat, hogy jobban megismerje ezeket a különleges útvonalakat!

A képre kattintva megnyílik a galéria!Forrás: Shutterstock/Bule Sky Studio