Ezeken a helyeken tart kiemelt ellenőrzéseket a NAV a héten

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 7-én kezdődött héten.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021 júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 7. és 13. között Kiskunmajsa településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai emellett júniusban, júliusban és augusztusban a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 7. és 13. között

  • hétfőn Pécsett, a használtruha-üzletekben,
  • kedden Mohácson a zöldség- és gyümölcskereskedőknél,
  • csütörtökön pedig Siklóson, a Felszabadulás utcai vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2021. június 7. és 11. között a Velencei-tó partján ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 2. és 18. között a szezonális zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatának cégtáblája a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben Forrás: MTI/Róka László

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusban a megyei cukrászdákban, fagylaltozókban és kávézókban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. Indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 7. és 18. között a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. június 7. és 11. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 7. (hétfő) Pásztói járás,
  • június 8. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • június 9. (szerda) Bátonyterenyei járás,
  • június 10. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
  • június 11. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 5. és 20. között a piacokon, kitelepüléseken ellenőriznek.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. március 8. és 12. között az ételkiszállítók nyugta- és számlaadását és online pénztárgépeik szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 7. és 11. között a zöldség- és gyümölcsárusokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét és a jövedéki szabályok betartását.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2021.06.07. - Szedres, Nagydorog

2021.06.08. - Paks

2021.06.09. - Szekszárd

2021.06.10. - Dombóvár

2021.06.11. - Tolna

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 7. és 11. között az elmúlt években nem vizsgált vállalkozóknál ellenőriznek az alábbi járásokban:

  • június 7. (hétfő) - Ajka,
  • június 8. (kedd) - Zirc,
  • június 9. (szerda) - Sümeg,
  • június 10. (csütörtök) - Devecser,
  • június 11. (péntek) - Veszprém.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 21. és június 21. között a szezonálisgyümölcs-kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.