Magyarország már nem szorul külföldi beszállítókra a fertőtlenítőszerek terén sem

VARGA Mihály
Budapest, 2020. november 6. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a támogatási szerződések aláírása előtt a minisztériumban 2020. november 6-án. Újabb egészségipari beruházások indulnak a kormány Egészségipari támogatási programjának (Etp) köszönhetően, amelyre 50 milliárd forintot különítettek el. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az Egészségipari Támogatási Program kétmilliárd forintos hozzájárulásával bővítette kapacitását a fertőtlenítőszereket gyártó Florin Zrt., így Magyarország már a fertőtlenítőszerek terén sem szorul rá a külföldi beszállítókra - tette közzé a pénzügyminiszter a közösségi oldalán kedden.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály a Facebookra feltöltött videóban hangsúlyozta: nem telt még el egy teljes év azóta, hogy a kormány úgy döntött, az egészségügyi védőfelszerelések terén Magyarország nem szorulhat importra, ezeket itthon kell előállítani.

Ezért

támogatják azokat az egészségipari vállalkozásokat, amelyek készek arra, hogy fejlesszenek.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A pénzügyminiszter elmondta: a többi között ilyen a Florin Zrt. is, ahol 2,5 milliárd forintos beruházással új üzemet adtak át. Ennek eredményeként kéz- és bőrfertőtlenítőből havonta 2,8 millió csomag, fertőtlenítőből 1,7 millió csomag, orvostechnikai fertőtlenítőkből pedig közel 90 ezer csomag készül el ebben a gyárban.