78 millió forint értékű élelmiszer adományt kapott a Heim Pál Gyermekkórház

Heim Pál Gyermekkórház kórház egészségügy gyerek gyermek
Budapest, 2015. december 28. A Heim Pál Gyermekkórház felújított főépülete a budapesti Üllői úton 2015. december 28-án. Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Meghosszabbította az együttműködést és a korábbi havi 5 millió forintról havi 6,5 millióra emeli a Heim Pál Gyermekkórháznak biztosított támogatás értékét a Lidl Magyarország. Az élelmiszeradomány jelentősen hozzájárul a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetéséhez.
Vágólapra másolva!

A Lidl Magyarország szerdai közleménye szerint július elsejétől immár havi 6,5 millió, vagyis éves szinten összesen 78 millió forint értékű egészséges élelmiszerrel látja el a Heim Pál Gyermekkórházat.

Meghosszabbította az együttműködést és a korábbi havi 5 millió forintról havi 6,5 millióra emeli a Heim Pál Gyermekkórháznak biztosított támogatás értékét a Lidl Magyarország Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

19 tonna friss zöldség és gyümölcs, 21 400 liter tej két év alatt

Mint írják, a vállalat 2019 tavaszán kötött először támogatási megállapodást a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvánnyal, hogy elősegítsék a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését.

A támogatásnak köszönhetően az elmúlt két év során többek között 19 tonna friss zöldség és gyümölcs, 13 tonna friss, kiváló minőségű hús, 6,3 tonna felvágott, 4 tonna sajt és 21 400 liter tej, valamint 18 500 darab bébiétel jutott a gyerekek tányérjára. Az elmúlt egy évet tekintve friss húsból közel 10 millió, friss zöldség és gyümölcsből 3,9 millió, tejből pedig 2 millió forint értékben kapott a kórház.

– Az elmúlt időszak különösen megterhelte az egészségügyi intézményeket, így felelős vállalatként egyöntetű elnökségi döntés született arról, hogy nem csak meghosszabbítjuk a támogatási szerződésünket, hanem meg is emeljük annak összegét.

– emelte ki Tőzsér Judit. A Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a biztosított élelmiszerek jelentős többsége magyar beszállítóktól származik, vagyis ezáltal a hazai kkv-k tevékenységét, sikerességét ilyen formán is támogatják.

A kórházi élelmezési osztálya állítja össze a szállítmányokat

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet élelmezési ellátás területért is felelős gazdasági igazgatója azt mondta, hogy a jobb minőségű alapanyagoknak köszönhetően a különböző diéta típusokban adható termékek választéka bővült.

– A kis betegeink és a bent tartózkodó szüleik, kísérőik visszajelzéséi is azt igazolják, hogy változatosabb és magasabb színvonalú lett az élelmezési ellátás és sikerült pozitívan megváltoztatni az arról kialakult általános véleményeket.

– tette hozzá Palócz Norbert.

A szállítmányok továbbra is minden árucsoportra kiterjednek és teljes egészében az intézmény igényeihez igazodnak, összetételüket minden hónapban a kórház élelmezési osztálya állítja össze, az áruházlánc pedig a termékek biztosításán túl a kiszállításról is gondoskodik.