Több szempont alapján érdemes összehasonlítást végezni

Az alábbi példák nem minősülnek ajánlattételnek, csupán meghatározott paraméterek alapján egy irányadó tájékoztatást jelentenek. A bankok honlapján, illetve a bankfiókokban naprakészen érhetőek el a részletes információk és a számlacsomagkondíciók, amelyeket időről-időre érdemes átfutni, hiszen-ahogy az előzőekből is látható- rengeteget spórolhatunk egy személyreszabottan kedvező számlacsomaggal.

A megadott paraméterek alapján az aktuális összehasonlításban a legjobban a Gránit bankszámlacsomagjai szerepeltek. Külön kell említeni a pénzintézet ajánlatai között a Gránit Hős számlacsomag nevű terméket, mely lényegében egyedülálló a jelenlegi kínálatban. A bank az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját kívánta honorálni a különlegesen kedvezményes konstrukcióival, amelyek mindaddig elérhetőek, amíg a számlatulajdonos az egészségügy dolgozója. Díjmentes érintésmentes dombornyomott bankkártyát biztosít, 0 Ft-is számlavezetéssel, havi 2 ingyenes készpénzfelvétellel bármely ATM-ből, összesen 150.000 Ft értékben. Valamint ingyenes elektronikus átutalást, csoportos beszedést, valamint kedvezményes folyószámlahitelt is biztosít.

Érdemes alaposan és több szempontból megvizsgálni az egyes pénzintézetek ajánlataitForrás: Getty Images/Geber86/Geber86

Jól szerepelt a Raiffeisen Díjnyertes Számlája is, amely bizonyos feltételek teljesülése mellett szintén ingyenes havi számlavezetést ígér. A Helló Gránit csomag feltétel nélkül biztosít 0 Ft-os havi számlavezetési díjat, illetve ingyenes mobiltelefonos fizetést (Gránit Pay) és értesítő üzeneteket (iSMS-t) nyújt. A MagNet Bank Diamond számlacsomagnál szabadon dönthet a számlatulajdonosa arról, hogy a számlavezetési költsége mennyi legyen. Ennek díja 0 és 1.000 Ft közötti összeg lehet. Az OTP Smartszámlacsomagnál az eseti és a rendszeres utalásoknak, valamint a csoportos beszedések rögzítésének díja van, ha ezek bankfiókban vagy telebankon keresztül történnek, az interneten keresztül díjmentes. Az utóbbi számlacsomag része egy Smart Takarékszámla is, amin a megtakarítások kamatozhatnak.