A desszertek ritkán kerülnek többe egy étteremben, mint a főételek, viszont a világ legritkább és legdrágább desszertjeinek megkóstolásához jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ezek a finomságok ugyanis akár több milliárd forintba is kerülhetnek. Ebben a cikkben galériában mutatjuk meg azokat a  különleges süteményeket, amelyek megkóstolásához jelentős összegű bank hiteleket kellene felvenni.

A világ különböző pontjain számos desszert és süteményfajta található, amely magukban hordozzák a különböző nemzeti kultúrák ízeit, textúráit és dekorációit. Manapság a szakácsok és a cukrászok az ételek művészeivé váltak, így főleg abba fektetik idejük nagy részét, hogy minél újabb, kreatívabb és látványosabb mesterművekkel álljanak elő. Ezeknek az idő- és pénzigényes alkotásoknak a megkóstolásáért a fogyasztóknak viszont jelentős összegeket kell kifizetniük.

Összegyűjtöttünk a világ legdrágább süteményeit, amelyek értéke meghaladhatja a több milliárd forintot is. A képes listán szereplő ritka desszertek némelyikének hihetetlen ára viszont nem feltétlen a kitűnő ízei miatt annyira magas, hanem elbűvölő dekorációjának és drága összetevőinek köszönthetően.

A képre kattintva galéria nyílik meg a világ legdrágább desszertjeiről! Olvassa el a képaláírásokat, hogy megtudja mennyibe kerülnek ezek a finomságok, és hogy miért ennyire különlegesek!

A képre kattintva megnyílik a galériaForrás: therecipe.com