A Disneyhez és más nagyvállalatokhoz hasonlóan online webáruházat fog nyitni a Netflix is, hogy növelje bevételét a jövőben – derült ki a vállalat közleményéből. A felületen először főleg animék által ihletett termékek lesznek elérhetőek, később viszont a nézők kedvenc élőszereplős sorozatai alapján készült árucikkek is megvásárolhatóak lesznek.

Az olyan nagyvállalatokhoz hasonlóan, mint a Disney, a Netflix is online webáruházat fog nyitni, hogy növelje bevételét. Ez a vállalat részéről egy logikus döntés lehet, hiszen az online felületen értékesítő cégek akár több milliárd dollárt is képesek generálni a különböző játékok és áruk eladásából. Például a Disney egyik legnépszerűbb filmsorozatának, a Star Wars-nak figurái, plüssei és egyéb termékei eddig több 10 millió dollár bevételt generálnak.

IllusztrációForrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

A vállalat a legnépszerűbb műsorai alapján fog játékokat és ruházati termékeket értékesíteni a Netflix.shop elnevezésű webáruházában. A cég az online felületén legelőször anime ihletésű akciófigurákat és ruhákat fog bemutatni a Yasuke és az Eden című rajzolt műsoraiból, valamint később elérhetőek lesznek a népszerű élőszereplős Lupin sorozat alapján készült árucikkek is.

Az online webáruházból először csak az Egyesült Államokban lesz lehetőség rendelni, de a Netflix szóvivői szerint a vállalat szeretné, ha az online felület később a világ számos országában elérhetővé válna.