Jelentős ruhaipari támogatásból fejleszthet az egyik hazai, különleges termékeket készítő vállalkozás

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A napokban bejelentett ruhaipari pályázat segítségével 140 millió forintból fejleszt a Sugarbird Kft. - közölte a pénzügyminiszter hétfőn a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály hozzátette, a beruházással

új munkahelyeket hoznak létre, anyagtakarékosabbá teszik szabászatukat, csökkentik a gyártás során keletkező hulladékot.

A cég kézzel készített hímzéseiben sikerrel ötvözi a népművészeti hagyományt a modern divattal - írta közösségi oldalán a miniszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Sugarbird magyar divatipari vállalkozás 2007-ben alakult, tulajdonosai magánszemélyek. Termékeik Magyarországon készülnek, és az országon kívül Szlovákiában is vannak üzleteik.

A cég árbevétele 2020-ban egymilliárd forint volt

az előző évi 1,19 milliárd forint után a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint. A tavalyi évet 11,0 millió forint nyereséggel zárta, egy évvel korábban az adózott eredménye 13,2 millió forint volt.