Sikeres negyedévet tudhat maga mögött az Opus Globál

Vágólapra másolva!
8,1 milliárdos Adózott eredményt ért el konszolidált szinten az OPUS GLOBAL Nyrt. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján idei első negyedéves IFRS szerinti jelentésében a tőzsdei társaság. Az idei év első negyedévének eredményességét támasztja alá, hogy a Cégcsoport konszolidált EBITDA-mutatója több mint 2,8 milliárd forint, figyelembe véve a Turizmus szegmens korlátozott tevékenységét, valamint azt, hogy a jelentős energetikai akvizíciók gazdálkodásának eredményei (TITÁSZ, TIGÁZ) a 2021 Q1-es időszakban még nem kerültek bevonásra - derül ki az Opus Globál közleményéből.
Vágólapra másolva!

Az OPUS GLOBAL Nyrt. az idei, első negyedévet konszolidált szinten 678.561.255 ezer Ft Mérlegfőösszeggel és 265.462.920 ezer Ft Saját tőkével zárta, míg a Teljes átfogó eredménye 8.095.259 ezer Ft lett.

Az OPUS Csoport Mérlegfőösszege 21 százalékkal, Saját tőkéje pedig 17 százalékkal nőtt a tavaly év végi bázisadatokhoz képest.

Adózott eredménye pedig 5,4 milliárd forintos eredményjavulást jelent a tavalyi, ugyanezen időszakhoz képest. 2021 első negyedévében a Vállalatcsoport a Működési bevételen belül

44.043.329 ezer Ft nettó árbevételt ért el,

amely a világméretű Covid-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai ellenére csupán 4,7 milliárd forinttal csökkent 2020 első negyedévéhez képest.

A 2021. I. negyedévi Összes működési bevételből az Ipari termelés szegmens adja a legnagyobb részarányt,

58%-ot, a Mezőgazdaság és Élelmiszeripar 40%-ot,

míg a Turizmus szegmens a közismert pandémiás környezetben a szigorú egészségügyi előírásoknak megfelelve, szinte egyáltalán nem fogadhatott vendégeket, így csak 2%-os bevételt tudott realizálni a tavalyi első negyedévben teljesített 13%-os részesedésével szemben.

A jelentés kitér arra, hogy a világjárvány ellenére a cégcsoport a 2021-es évet sikeres tranzakciókkal kezdte meg. Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság (TITÁSZ) felvásárlását célzó ügyleti megállapodások aláírására 2021. március 30. napján került sor, a megállapodás szerinti tranzakció végső zárása 2021. szeptember 30-ig várható. A TIGÁZ Földgázelosztó Zrt.-ben szerzett 49,57 százalékos részesedés pedig idén márciusban le is zárult. Mindkét tranzakció - jelentős eszközérték-növekedésen túl - várhatóan nagy mértékben hozzájárul majd az OPUS Csoport eredménytermelő képességének további emelkedéséhez.