A GRÁNIT Bank újabb innovációval tette még kényelmesebbé az MFB Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönének online igénylését. Így már egyetlen webes felületen digitálisan elintézhető az összes adminisztráció, kezdve az előszűréstől, a feltételek ellenőrzésén át a hiteligényléshez szükséges dokumentumok feltöltéséig - áll a bank közleményében.

Az MFB Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsöne online előszűréssel és feltételvizsgálattal igényelhető 2021. április óta a GRÁNIT Bank erre dedikált honlapján keresztül. A kölcsön iránt több százan érdeklődtek a banknál, elsősorban a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi tevékenységet végző mikrovállalkozások. Az elektronikus igénylés folyamatát a pénzintézet a napokban tovább fejlesztette: az igényléshez szükséges kitöltött, és aláírt, majd beszkennelt dokumentumokat néhány kattintással fel lehet tölteni és beküldeni. Csak a szerződés aláírásához kell személyesen megjelenni. A hitelt a GRÁNIT Bank az MFB Pontok hálózatának tagjaként teszi elérhetővé.

IllusztrációForrás: Gránit Bank

A digitális hiteligénylés továbbfejlesztésével a bank azt kívánja elérni, hogy az érintett vállalkozások még egyszerűbben, kényelmesebben és gyorsabban juthassanak segítséghez.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram digitális igénylése népszerű az érintett vállalkozások körében, a bankhoz beküldött kérelmek szinte 100 százalékban elektronikusan érkeznek.

A GRÁNIT Bank online előszűrése igazodik a hitelkonstrukció feltételeiben májusban bekövetkezett változáshoz: a kamatmentes, maximum 10 millió forint összegű gyorskölcsön igénylésére –főtevékenységtől függetlenül – jogosult az a vállalkozás, amely rendelkezik a 2020-as évre teljesen lezárt 12 havi beszámolóval, 2020-ra vonatkozó árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot, valamint 2020-as átlagos állományi létszáma 25 fős vagy annál kisebb és a tavalyi évi árbevétele minimum 30 százalékkal elmarad a 2019 évitől.

A hazai kis- és középvállalkozások hitelezését a pénzintézet 2010-es megalapítása óta kiemelt feladatának tekinti, így az MFB Pontok hálózatába tartozó bankként fontos célja, hogy minél jobban kivegye részét az MFB nulla százalékos és 3 éves türelmi idővel nyújtott gyorskölcsönének közvetítésében - áll a közleményükben.