Hamarosan indul Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházásának megvalósítása

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. június 7. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sisecam Automotive Hungary Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 7-én. A kormány 12,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a fejlesztéshez, amelynek nyomán 330 új munkahely jön létre. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az SK Innovation nevű koreai óriásvállalat Magyarország Keleti Nyitás stratégiájának egyértelmű sikertörténete, hiszen a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó vállalatcsoportja immáron többször is Magyarországnak szavazott bizalmat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Komáromban, miután megbeszélést folytatott a dél-koreai vállalat vezetőivel kedden.
Vágólapra másolva!

A tárgyalást követően a miniszter a tárca közleménye szerint kiemelte: Európában óriási az igény az elektromos akkumulátorokra, így minél több ilyen beruházás jön Magyarországra, az annál inkább növeli a magyar gazdaság teljesítményét és gyorsítja a gazdaság újraindulását.

"Itt Komáromban jött létre az SK Innovation hatalmas üzeme, amelynek a második gyáregysége is rövidesen teljes mértékben elkészül, ennek következtében jövőre már a sorozatgyártás is gyakorlatilag meg tud duplázódni" - emelete ki Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Kovács Tamás

Komáromban jelenleg 1300-an dolgoznak a dél-koreai vállalatnál, ami a Daimlernek és a Volkswagennek szállít be alapvetően.

Az SK Innovation iváncsai beruházása kapcsán Szijjártó Péter elmondta, hogy ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása, ami 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát.

- közölte.

Hozzátette: egy ilyen hatalmas gyár megépítéséhez az infrastruktúra fejlesztése is szükséges, ezért a kormány komoly közlekedési és energetikai infrastruktúra-fejlesztési programot hajt végre a dunaújvárosi járásban. Kiemelte azt is:

a gyár megjelenése a 2500 közvetlen munkahely mellett Iváncsán és az egész dunaújvárosi járásban az ott működő vállalkozások számára újabb beszállítási lehetőségeket teremt,

ami újabb munkahelyeket és a növekedés lehetőségét jelenti.