A világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk a New York Times-nak adott interjú keretein belül betekintést engedett életlébe, és beszámolt különös álmáról, hogy hajléktalan milliárdos szeretne lenni.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk májusban osztotta meg közösségi oldalán az ötletet, hogy minden tárgyi ingóságától szeretne megválni, még a házától is. Hozzátette, hogy azokat az ingatlanokat, amiket birtokol, soha nem használja senki, még családja sem. Elmondása szerint hiányzik neki az a 15 év, amikor 2002 és 2017 között minden hét felét a Bay Areaban töltötte, és mivel ott nem volt háza, vagy a gyárban aludt, vagy barátok üres szobájában, vagy hotelekben.

A képen Elon Musk láthatóForrás: AFP/Brendan Smialowski

Az a bejegyzése, amiben arról számol be, hogy a birtokolt javak csak terhet jelentenek az életben, a Tesla vállalat számára 14 milliárd dollár veszteséget jelentett.

Musk szerint az álomház megtervezése és birtoklása csak egy földi törekvés, ami eltereli a figyelmét céljairól, hogy az embereket a Marsra juttassa. Ezen kívül fontosnak tartja a környezeti fenntarthatóság elérését is. Mindemellett úgy gondolja, hogy a hatalmas házak olyanok, mint a kísértetjárta kastélyok.