Mivel tölti az idejét Jack Ma, az Alibaba legendás alapítója?

Jack Ma, Alibaba
ADDIS ABABA, ETHIOPIA - NOVEMBER 25: Founder of Alibaba, Jack Ma makes a speech as he attends the Electronic World Trade Platform in Addis Ababa, Ethiopia on November 25, 2019. Minasse Wondimu Hailu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Alibaba kínai órásvállalat alapítója, Jack Ma egy ideje teljesen visszavonult a közszerepléstől, miután ő és a cége is igen viszontagságos hónapokon mentek keresztül. Most az Alibaba alelnöke mesélt arról a CNBC-nek, hogy Jack Ma mivel tölti a napjait.
Vágólapra másolva!

Jack Ma, az Alibaba alapítója az elmúlt időszakban teljesen visszavonult a közélettől, és igen szerényen éli a hétköznapjait – mondta a CNBC-nek Joe Tsai, a vállalat ügyvezető alelnöke, aki hozzátette, minden nap beszél Mával.

A milliárdos üzletembernek egyébként elég rázós éve volt.

Az eredeti tervek szerint ugyanis az Ant Group a világ legnagyobb kezdeti nyilvános részvénykibocsátást (IPO) hajtotta volna végre Sanghajban és Hongkongban, de tavaly októberben, néhány nappal az üzlet előtt végül a hatóságok mégsem engedélyezték az IPO-t. Ezt akkor a sajtó úgy értelmezte, hogy Ma lényegében élesen összevitatkozott a kínai pénzügyi szabályozó hatóságokkal.

Jack Ma egy ideje visszavonult a nyilvánosság elől Forrás: AFP/Imaginechina/Ni Yanqiang

Az IPO felfüggesztése után aztán Ma teljesen visszavonult a nyilvánosság elől, olyannyira, hogy elindultak a pletykák arról, hogy esetleg ténylegesen eltűnt. Januárban aztán megjelent egy nyilvános jótékonysági eseményen, tudatva a világgal, hogy jól van.

A kínai hatóságok emellett decemberben vizsgálatot indítottak az Alibaba ellen, és áprilisban 2,8 milliárd dolláros büntetést szabtak ki a vállalatra, mivel a hatóságok szerint visszaéltek a piaci erőfölényükkel.
Tsai most a CNBC-nek közölte,

Jack Ma személyes történetét le kell választani az Alibabával történtektől. Hozzátette, a cég kifizette a hatalmas büntetést, de már továbbléptek, és rendületlenül dolgoznak.

Ma hétköznapjai kapcsán még elmondta, az üzletember elsősorban a hobbijainak él, például fest, de igen sokat jótékonykodik is.