587 milliárd forintra pályázhatnak a hazai vállalkozók

GYÖRGY László
Budapest, 2020. szeptember 10. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart az Irinyi Terv iparstratégiai támogatásai program 2020. évi eredményeiről a minisztériumban 2020 szeptember 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az unió országai közül Magyarországon indult el először a 2021-2027-es fejlesztési időszak, a magyar vállalkozások az elsők, amelyek ezekhez a fejlesztési forrásokhoz hozzáférhetnek - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Miskolcon. Hozzátette, hogy 587 milliárd forint értékben hirdet meg pályázatokat a kormány a vállalkozások részére az új uniós pályázati időszak elindulásával - olvasható az MTI híradásában.
Vágólapra másolva!

György László a 2021-27-es uniós programozási időszak induló pályázatairól, valamint a megújult vállalkozói információs portálról (vali.hu) tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozókat Miskolcon, a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában.

A rendezvényt megelőzően az államtitkár újságíróknak kifejtette:

a pályázatok azt a célt szolgálják, hogy minden korábbinál több cég jusson fejlesztési támogatásokhoz, főleg a legkisebb településeken, és azok a vállalkozások, amelyek eddig nem tudtak élni a pályázás lehetőségével.

Megjegyezte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye a legkedvezőbb megyék közé tartozik, az itteni vállalkozások minden fejlesztési forráshoz hozzáférhetnek.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

György László beszélt arról is, hogy a vali.hu információs portálon a vállalkozások egyszerűen tájékozódhatnak a legújabb államilag támogatott fejlesztési lehetőségekről. Kiemelte:

a kormány szándéka, hogy célzottan támogassa a kiemelkedő hazai vállalkozásokat a Magyar multi és a Zöld nemzeti bajnokok programok keretében.

A részletekről szólva elmondta: a 100 milliárd forint keretösszegű Magyar multi program kis- és közepes vagy mikrovállalkozásoknak is szól, a lényeg az, hogy az elbírálók lássák a cégben a növekedési potenciált. A Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban országszerte 3500 vállalkozást támogatnak, a falusi mikrovállalkozások 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.