Többé nem lehet dízelvonattal utazni a Balaton északi partjára

Nohab MÁV
Vágólapra másolva!
Június 18-án utoljára lehet menetrend szerinti, dízelmozdonnyal húzott vonattal utazni a Balaton északi partján. A dízelkorszakot Nohab-vontatású retrójárat búcsúztatja - olvasható a MÁV-Start Zrt. honlapján szereplő közleményben.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Szabadbattyán és Balatonfüred szakasz villamosítása, utoljára közlekedik dízelvontatással vonat. A nyári menetrend kezdetétől, azaz június 19-étől már villamos vontatással járnak itt a szerelvények.

A dízelkorszak június 18-án, a Déli pályaudvarról 19:05-kor induló Kék Hullám sebesvonattal búcsúzik, amelyet Nohab mozdony húz Székesfehérvár és Tapolca között, Székesfehérvárról 20 órakor indul tovább.

Ma utoljára száguld végig a Balaton északi partján dízelvontatású szerelvény Forrás: MÁV

Az utolsó Kék Hullám sebesvonat első kocsija az energiaellátáshoz szükséges VFK fűtőkocsi lesz, ezt leszámítva a megszokott összeállítással közlekedik majd. A vonaton a normál díjszabás érvényes.

Azoknak, akik a retró vonatozást követően még maradnának a Balatonnál, rendelkezésükre áll a Balaton24 és Balaton72 nevű, a tó körüli korlátlan vasúti utazást biztosító, egy, illetve három napra szóló jegytípus, valamint ezek DUO változata, amikkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.