Új beruházást adtak át az Egészségipari Támogatási Programban

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Elkészült az FF Fémfeldolgozó Zrt. 650 millió forintos beruházása, a fejlesztésnek köszönhetően a cég minden munkahelyét meg tudta őrizni - közölte a pénzügyminiszter közösségi oldalán hétfőn.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály hozzátette, hogy a Mezőtúron gyártott

orvostechnikai eszközöket Németországba, Svájcba, Belgiumba, Hollandiába és Luxemburgba is szállítják.

Példaként az infúziótartó állványokat, kórházi bútorokat, légzőkészülék-kocsit és a kézfertőtlenítő állványokat említette.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Egészségipari Támogatási Program célja az elindítása óta világos: az önellátás mellett a cégek nemzetközi versenyképességét és külpiaci jelenlétét is erősítő beruházásokra van szükség. Ezek segíthetik a magyar gazdaság újraindítását - írta közösségi oldalán a miniszter.