Automatizált áruházakkal újít a brit Tesco

Tesco Expected To Announce Turnover Figure Of £1 Billion Per Week Business Finance Business,Finance > on April 20, 2009 in London, England.
LONDON, ENGLAND - APRIL 20: Shoppers queue to pay for their shopping in the Tesco Extra superstore on April 20, 2009 in New Malden, Surrey, England. The huge New Malden store has the highest weekly turnover of all of Tesco's stores and sells products as diverse as; phones, clothing, electrical goods, books as well as food and includes an in-store Starbucks coffee shop. It is expected that Tesco's annual results, due to be announced tomorrow, will show that the company had sales of L53 billion for the past 12 months, a record for a British retailer. (Photo by Oli Scarff/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az újítás első körben Nagy-Britanniában, a Tesco őshazájában lesz elérhető, és egyelőre csupán egyetlen helyen, írta a Storeinsider.
Vágólapra másolva!

Az első kassza nélküli Tesco-áruház tele lesz majd szenzorokkal és kamerákkal, így a "Nagy Testvér" folyamatosan rajtunk tartja majd a szemét, hogy mit vásárolunk, mit teszünk a bevásárlókocsinkba vagy éppen a kosarunkba. A nagy figyelemért cserébe viszont nem kell majd hosszú percekig a kasszánál szobroznunk, mivel nem lesznek kasszák, ezek eltűnnek.

Az új technológia bevezetésével véget érhet a hosszú sorbanállás a kasszánál. Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Oli Scarff

A koncepció hasonló az Amazonéhoz, amelyet nemrégen indítottak be Londonban, ahol a gigacégnek van egy boltja, amelybe csak kimegy és bemegy az ember, minden önműködő, a vásárlást pedig finomhangolású érzékelők figyelik.

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója, a lapnak elmondta azt is, hogy a csúcstechnológiát ugyan próbálgatják, de valószínűleg eltart majd egy ideig, hogy több helyen is bevezessék.

Első körben egy darab áruházukban fogják majd bevezetni, de Murphy nem árulta el, hogy pontosan melyikben.

Úgy tűnik tehát, hogy az automatizált áruházak teret hódítanak majd a jövőben, lehet, hogy valamikor a távoli jövőben majd Magyarországra is megérkeznek ezek a boltok.