Így épül Debrecen egyik gazdasági övezetének úthálózata

Útépítéssel folytatódik a Debrecen déli határában elkezdett közlekedésfejlesztés
Vágólapra másolva!
Újabb fázisához érkezett a debreceni Déli Gazdasági Övezet közlekedési kapcsolatainak fejlesztése: a 47-es főúton a hosszúpályi leágazásnál nemrég létrejött körforgalomból kiindulva most az ipari övezet bekötőútját építik ki.
Vágólapra másolva!

A Magyar Építők arról ír, hogy az uniós közbeszerzési adatok szerint a Strabag Építőipari Zrt. kivitelezi Debrecen határában a Déli Gazdasági Övezet belső úthálózatának II. ütemét.

A 2,19 milliárd forintos beruházás célja az ipari övezet megközelítésének javítása.

A fejlesztés első ütemében már tavaly decemberben átadták a városból kivezető 47-es főút hosszúpályi leágazásánál (az 5-ös kilométerkő közelében) egy ötágú turbókörforgalmat.

Tavaly decemberben átadták a 47-es főút hosszúpályi leágazásánál kiépített ötágú turbókörforgalmat Forrás: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A most szóban forgó projektben a Strabag feladata az elkészült körforgalom keleti kihajtójából kiiinduló út megépítése.

A kétsávos út 1480 méter hosszúsággal jön létre, 7 méteres burkolatszélességgel és a két oldalán 1,25-1,25 méteres tömörített földpadkával.

Az úton három buszöbölt, és közel 200 méternyi kerékpárutat is kiépít a Strabag. Az ipari övezetet feltáró úthálózatához kapcsolódva ugyankkor vízellátási, csapadékvíz- és szennyvízelvezetési, közvilágítási, valamint hírközlési létesítmények kiépítése is a feladatok között szerepel.