Hatalmas beruházást hajtott végre az egyik diszkontlánc Magyarországon

Aldi
Vágólapra másolva!
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. cégvezetése és Biatorbágy polgármestere közösen átadták a vállalat új, 8800 négyzetméter alapterületű hűtőraktárát. A beruházás révén több mint 50 új munkahelyet hozott létre az áruházlánc Biatorbágyon, és újabb magyar élelmiszerekkel gazdagodik az Aldi üzleteinek kínálata. A nagyobb áruválasztéknak köszönhetően a vállalat látványpékségei és hűtőpultjai is átalakulnak - olvasható a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

A beruházás nyomán jelentősen bővült az Aldi logisztikai központjának raktárkapacitása.

A 255.000 négyzetméteres telken elhelyezkedő, immár 61.800 négyzetméteres, több mint 500 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését.

Ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a 148 magyarországi Aldi-üzletet a teherautók. Az elmúlt években a vállalat a fogyasztói igényekre reagálva folyamatosan fejlesztette hűtött, kényelmi termékeit, a nagyobb hűtött-termék-kínálat érdekében pedig egy teljesen új hűtőraktárat épített a meglévő logisztikai épület keleti irányú bővítéseként. A mai napon a vállalat ügyvezetése és Biatorbágy polgármestere hivatalosan is átadta az épületet.

A 8800 négyzetméter alapterületű új egységben egy -23 Celsius-fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius-fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtő is helyet kapott.

Az Aldi Biatorbágyi Logisztikai Központ Forrás: Aldi Magyarország

Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű, legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert. Az új épületbe összesen 110 kilométer hosszúságú kábelvezetéket és 0,5 millió kilogramm acélt építettek be. Az ingatlan füstelvezető berendezése valamivel több mint 1 millió köbméter levegő cseréjére képes óránként. A kétszintes épület teljes területén sprinkler tűzoltó rendszer üzemel. A raktárban pedig olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.

Nagyobb raktárkapacitás – több magyar termék

Az új ingatlannak köszönhetően megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása, ami ráadásul 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék-kínálatot tesz elérhetővé az Aldi magyarországi üzleteiben.

Új hűtőraktárukat több mint 6 milliárd forintos beruházással hozták létre azzal a céllal, hogy vásárlóiknak még nagyobb kínálatot nyújtsanak, a magyar termelőknek, beszállítóknak pedig újabb piaci lehetőséget biztosítsanak a hazai fogyasztók eléréséhez.

– mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója az átadás alkalmából.

Az Aldi vásárlói így többek közt GMO-mentes friss húsokkal, készételekkel, laktózmentes, bio-, tejpótló, vegán, húspótló termékekkel, például koleszterincsökkentő margarinnal, joghurtitallal, görög joghurttal, rizs- és zabitallal találkozhatnak majd a polcokon.

Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója és Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere Forrás: Aldi Magyarország

„Köszönettel tartozunk Biatorbágy város önkormányzatának azért a befektetőbarát környezetért és a gördülékeny ügyintézésért, amellyel az Aldi Magyarország elmúlt 10 évének legnagyobb egyösszegű beruházását támogatták. Hálánkat azzal is szeretnénk kimutatni, hogy raktárunkat ezentúl hivatalosan is Aldi Biatorbágyi Logisztikai Központnak hívjuk. A beruházás révén továbbá több mint 50 új munkahelyet hoztunk létre a város és a környék lakossága számára, így közel 600 embert foglalkoztatunk a logisztika területén" – fűzte hozzá Bernhard Haider.

Modernizált látványpékségek, nagyobb hűtőpultok

Az új hűtőraktárba érkező termékek az áruházakban is nagyobb hangsúlyt kapnak. A vállalat 2014-ben indította el „Azon melegében" elnevezésű látványpékségeinek kiépítését, amelyek frissen, helyben sült kenyereket, édes és sós pékárukat kínálnak, továbbá a pékség mellett elhelyezett Coolboxokban frissítő italok, saláták és desszertek közül lehet választani.

A látványpékségek ma már minden magyarországi Aldi-üzletben elérhetők.

A kínálat folyamatosan bővül, a jövőben mintegy 49 termékből választhatnak a vásárlók.

A nagyobb hűtőraktár-kapacitás következtében belistázott új termékek esztétikus és higiénikus bolti megjelenése érdekében az Aldi lecseréli a részleg állványait, amelyeknek köszönhetően jelentősen megnő a kínált termékek száma. Az üzletekben 12 új rekesszel, illetve tálcával bővül a bútorzat, így akár 30 százalékkal több terméknek jut hely. Az üzletek hűtőpultjait szintén bővíti a vállalat, hogy a szélesebb hűtött-, illetve fagyasztott- termék-választék számára is elegendő helyet tudjon biztosítani.

Hűtőpultjaik bővítésére és a pékségek bútorainak modernizálására mintegy 4 milliárd forintot fordítanak, összesen közel 10 milliárd forintos beruházással.

– mondta Kulcsár Dénes ügyvezető igazgató.

Tarjáni István polgármester gratulált a fejlesztéshez és kijelentette, hogy a Biatorbágyot választó vállalkozások számára a város vezetése továbbra is biztosítani kívánja a vonzó gazdasági környezetet és a korrekt partneri kapcsolatot.