A Németország-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mutatott bravúros játékot és eredményt olyan sokan követték, hogy ezalatt az ingatlanpiaci kereslet is érezhetően visszaesett.
A mérkőzés ideje alatt az eladó és kiadó ingatlanok iránt érdeklődő férfiak száma több mint 30 százalékkal, de a nőké is 20 százalékkal csökkent az előző hét azonos időszakához képest - áll az ingatlan.com közleményében. 

A magyar érdekeltségű sportesemények "szinte mindent visznek", így történt ez a most zajló Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzésén. Bár a portugál és a francia válogatott elleni meccs alatt is némileg visszaesett az eladó és kiadó ingatlanok iránti érdeklődés, a német válogatott elleni - bravúros döntetlennel zárult - szerdai találkozó idején még látványosabb volt a mérkőzés vonzereje - közölte az ingatlan.com.

A mérkőzés napján összesen 239 ezer látogató nézett körül az eladó és kiadó lakások között és 2,4 millió oldalt töltött le az ingatlan.com-on.

Ezzel szemben egy héttel korábban, vagyis az előző szerdán 242 ezer látogató fordult meg a portál oldalain és 2,55 millió letöltést generáltak. A mínusz egyedül a focimeccs idején látott látogatottság csökkenéssel magyarázható - legalábbis így indokolja a portál az adatokat a közleményében, bár természetesen elképzelhető, hogy azok mögött más okok is húzódnak.

A müncheni magyar-német válogatott mérkőzés egyik pillanata a foci Eb-n (2021.06.23.)Forrás: Getty Images/Soccrates Images B.V./Laurens Lindhout

Külön érdekesség, hogy a mérkőzés iránti érdeklődés szempontjából alig volt különbség férfiak és a nők között. Az ingatlan.com látogatóinak nemek szerinti bontásból kiderül ugyanis, hogy a meccs idején az ingatlanpiaci kínálatot böngésző nők körében 20 százalékos volt a visszaesés, a férfiak száma pedig 30 százalékkal csökkent az előző szerda azonos időszakához képest.